Zvezda je digla standarde!

Nudi 2. 500. 000 evra za tandem sa Istoka! Biće vreo januar na Marakani. . .

Fudbal 16.12.2017 | 15:00
Zvezda je digla standarde!
Crvena zvezda rezultatski ima polusezonu iz snova, što se preliva i na klupko poslovanje. Klub je ove jeseni zaradio bitan novac, finansijski se konsolidovao i podigao lestvicu očekivanja kada je u pitanju transfer politika.

Iako januarski prelazni rok još nije počeo, već se znaju njegove konture. Crvenu zvezdu će sigurno napustiti Ričmond Boaći, a Zvezdan Terzić je najavio da juri četiri zimska pojačanja. Najbliži realizaciji je transfer Milana Jevtovića iz Antalije, želja je i Ben iz Olimpijakosa, ali najveći kapitalci bi mogli da stignu iz Belorusije.

Mirko Ivanić i Nemanja Milunović iz BATE Borisova su odvano označeni na Marakani kao prioritet u januaru. Kako Žurnal otkriva, Crvena zvezda je spremna da izdvoji velikih 2.500.000 evra za njih dvojicu u paketu što je suma kakvu klub do sada nikada nikome nije ponudio.

Najteža meta je Ivanić kojeg je BATE Borisov doveo iz Vojvodine za 1.000.000 evra kao najskupljeg igrača u istoriji kluba. Posle dve godine u Belorusiji bo mogao natrag u Srbiju, opet u milionskom transferu. BATE bi na početku pregovora mogao da traži čak i 2.000.000 evra obeštećenja za crnogorskog reprezentativca, ali bi mogao da pristane i na 1.300.000. Ivanić je projektovana zamena za Gelora Kangu kojem ugovor ističe na kraju sezone i mogao bi već u januaru da napusti Marakanu kako bi Crvena zvezda zaradila neki dinar od obeštećenja.

Što se Milunovića tiče, on od 1. januara ulazi u poslednju godinu ugovora u Belorusiji i pored Crvene zvezde ima jošđ nekoliko ponuda, među kojima su neke i atraktivnije od povratka u Srbiju. Nekadašnji štoper lučanske Mladosti je na mala vrata otišao u BATE iz Srbije, a mogao bi da se vrati kao transfer bomba. Strpljivo je gradio karijeru u Belorusiji, da bi ga potom Slavoljub Muslin lansirao u reprezentaciji kao svoje otkriće. Potvrdio se na međunardonoj i domaćoj sceni u dresu BATE Borisova, nije ga poremetila ni teška povreda kolena, a nedavno je drugu godinu zaredom izabran za najboljeg igrača u klubu.

Situacija sa ugovorom ga čini još atraktivnijim pojačanjem za potencijalne poslodavce i težom metom za Crvenu zvezdu. BATE mora da ga proda ove zime ako misli da zaradi na njemu, a Crvena zvezda mora finansijski da parira ostalim zainteresovanim klubovima. Milunovića na Marakani vide kao idealnu zalemnu za Damjana Le Taleka kojem ugovor ističe na kraju sezone i neće ga produžiti. Takođe, kao opcija za pojačanje na štoperskim pozicijama se pomnje i talentovani Dominik Dinga iz Urala.

Crvena zvezda gleda ka Belorusiji i posle dugo, dugo vremena ima kapacitet da odradi bombastičan prelazni rok. Uspesi u Evropi su doneli zaradu, klub je finansijski stabilizovan, tako da Zvezdan Terzić po prvi put od dolaska na Marakanu može da odradi prelazni rok u kojem računa na ozbiljan novac i kapitalna pojačanja. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar