"Pred Zvezdom svijetla budućnost - dug 26 miliona!"

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, kaže da su crveno-beli ispunili sva četiri cilja – istakavši da je dug kluba sveden na 26. 000. 000 evra.  Klub na putu povratka na mesto koje mu pripada! Upravni odbor Crvene zvezde je održao redovnu sednicu na kojoj je glavna tema bio rezime učinjenog u protekloj polusezone.

Fudbal 15.12.2017 | 23:58
"Pred Zvezdom svijetla budućnost - dug 26 miliona!"
Kao primarni cilj bio je postavljen rezutlatski uspeh, drugi su bile finansije, treći prosperitet omladinske škole i četvrti obnavljanje infrastrukture, naveo je Terzić na godišnjem koktelu u hotelu Hajat.

"Ekipa je ostvarila fantastičan rezultat, posle 25 godina obezbeđeno je proleće u Evropi, dok je jesenja titula u nacionalnom šampionatu osvojena sa devet bodova prednosti. Ovi fantastični rezultati su putokaz. Ovo nas neće uspavati, nego će nam biti podstrek da budemo još bolji. To je ono što najviše zanima navijače, a on je fantastičan. Proleće u Evropi i jesenja šampionska titula. Takođe, da se klub finansijski stabilizuje, pre tri godine imali smo 53 miliona evra duga, bez licence za Evropu i blokiran račune. Danas imamo jasne bilanse, dug je prepolovljen i nastavljamo i naredne godine istim putem.", rekao jeTerzić.

Na svečanosti se okupilo rukovodstvo kluba, prvotimci, stručni štab, legende predvođene Draganom Džajićem, Vladimirom Petrovićem Pižonom i Dušanom Savićem, kao i prijatelji kluba, sponzori i navijači.

"Omladinska škola koja mora da bude kamen temeljac razvoja. Šampioni smo u omladinskoj, juniorskoj i kadetskoj selekciji, plus imamo mnogo reprezentativaca. Ulagaćemo i dalje, posebno u infrastrukturu. Uradili smo tri kompletna terena za omladinsku školu, plus reflektori, dva nova terena, na glavnom stadionu i na pomoćnom ispod severne tribine. Sada ide velika rekonstrukcija zapadne tribine, nadam se da ćemo krenuti sa radovima već u martu".

Najtrofejniji srpski klub obezbedio je prolaz u nokaut fazu Lige Evrope, gde će se u borbi za osminu finala sastati sa moskovskim CSKA, dok u Superligi Srbije ima devet bodova više od drugoplasiranog Partizana.

"Niko nije očekivao da postignemo ovaj uspeh. a sada je.obaveza veća. Sada moraju da guraju i u Evropi, a najveći cilj je titula. Takođe, Crvena zvezda mora da dâ još nekog reprezentativca", rekao je počasni predsednik Džajić.

"UO u kompletnom sastavu je odao priznanje igračima, stručnom štabu i menadžmentu kluba na izvanrednim dostignućima u domaćim, ali naročito međunarodnim okvirima i vraćanju kluba na mesto koje mu pripada", navodi se na zvaničnom sajtu.

Takođe, konstatovano je da je operativni deo kluba uradio mnogo pozitivnih stvari na finasijskoj stabilizaciji i infrastrukturi kluba, odnosno stadiona – "što je naročito važno za budućnost Crvene zvezde u svakom smislu".

Najtrofejniji srpski klub je posle 25 godina prošao u nokaut fazu nekog evropskog takmičenja, dok je u nacionalnom šampionatu sezonu završio sa devet bodova više od drugoplasiranog Partizana.

Sezona u Superligi nastavlja se 17. februara, ali crveno-bele četiri dana ranije čeka mnogo važniji duel – gostovanje moskovskog CSKA u borbi za osminu finala Lige Evrope.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar