EL: Trener Valensije strijepi pred meč sa Zvezdom!

Oni su u najboljem momentu u sezoni, trebaće nam sva dostupna energija! „U pitanju je složen tim sa dosta šuterskog talenta, ali i velikim iskustvom u reketu“, rekao je Čus Vidoreta.

Košarka 15.12.2017 | 08:30
EL: Trener Valensije strijepi pred meč sa Zvezdom!
Trener Valensije Čus Vidoreta strepi od sutrašnje utakmice sa Crvenom zvezdom (petak, 20.30), jer je svestan da se ekipa Dušana Alimpijevića nalazi u najboljem momentu u dosadašnjem toku sezone, pa će njegova ekipa srpskom šampionu morati da se suprotstavi sa svim raspoloživim oružjem.

Valensija je u proteklih nekoliko nedjelja bila opterećena povredama, što se odrazilo i na rezultate u Evroligi. Ali, i da nije tako resprekt prema crveno-belima bi bio izuzetno veliki.

„U pitanju je složen tim sa dosta šuterskog talenta. Tu su dobro poznati igrači kao što su Ročesti i Feldin, ali i mladi poput Dobrića, Davidovca i Dangubića. Takođe, u reketu postoje igrači sa velikim iskustvom, koji otvaraju prostor, kao što su Bjelica i Antić, ali iigrač sa izuzetnim fizičkim predispozicijama kao što je Lesor. Igraju sa mnogo energije i povratkom Dubljevića, a nadam se i Alberta, moraćemo da upotrebimo svu našu energiju. Nadamo se da će nam to doneti bolju igru, jer smo u mogućnosti da igramo sa više igrača.Zvezda se nalazi u najboljem momentu u sezoni“, rekao je Vidoreta.

Vidoreta se nada da će njegovu ekipu poslužiti zdravlje u nastavku sezone.

„Mi ćemo i dalje praviti greške, ali ako budemo bili zdraviji, ove godine bismo mogli da dostignemo visoke ciljeve. Radimo dobro, ali nam nedostaje energije u završnicama utakmica. Protiv Bamberga, Makabija ili Milana imali smo poslednji šut za pobedu. Sa povratkom Dubljevića i Abaldea i dubljom rotacijom, bićemo u prilici da povećamo tempo igre“, zaključio je Vidoreta.

Valensija nakon 11. odigranih kola ima tri pobede, a Crvena zvezda jednu više. Eventualno slavlje na ovom gostovanju priključilo bi ekipu Dušana Alimpijevića u ravnopravnu borbu za TOP 8 fazu takmičenja.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN press

Komentari / 0

Ostavite komentar