KK Partizan: Čanak novi trener, Todorić smijenjen!

Košarkaški klub Partizan zvanično je predstavio Nenada Čanka kao novog trenera.

Košarka 14.12.2017 | 18:15
KK Partizan: Čanak novi trener, Todorić smijenjen!
"Čanak je novi trener. Dobio je jednoglasnu podršku na sednici Upravnog odbora, od svih 17 članova. On je bivši kapiten Partizana, ideli smo da je dobro dati šansu mladim trenerima", rekao je predsednik kluba Ostoja Mijailović.

Čanak je na klupi zamenio Miroslava Nikolića, koji je smenjen u četvrtak posle lošeg početka sezone. Partizan u ABA ligi ima skor 5/6, a u Evrokupu 1/6.

On je do sada vodio Spartak, što mu je prvi angažman kao prvi trener, a prošlu sezonu je proveo u stručnom štabu crno-belih. Dva puta je tokom igračke karijere nastupao za Partizan, od 1992. do 1994. i od 1999. do 2003. godine.

Prvi pomoćnik biće mu Dejan Mijatović, a Dragan Todorić, koji više nije sportski direktor, ubuduće će biti savetnik predsednika kluba za sportska pitanja,

"Želim mladog sportskog direktora koji će uneti energiju u Partizan. Promene su morale da se dese kako bismo vratili Partizan na pravo mesto", kazao je Mijailović.

Kao što je i najavljeno odmah posle smene Miroslava Nikolića u utorak uveče, novi šef stručnog štaba KK Partizan je Nenad Čanak (41)!

On je posle sednice Upravnog odbora na stadionu u Humskoj ulici predstavljen medijima, zajedno sa prvim pomoćnikom Dejanom "Džolijem" Mijatovićem, nekadašnjim trenerom mlađih reprezentativnih selekcija, koji je novo lice u trofejnom klubu.

Mijailović je naveo da je Nikolić, kome je pre nepunih mesec dana, na istom mestu, pružio podršku nakon debakla u utakmici Evrokupa protiv Albe, morao da ode jer nije uspeo da "stabilizuje rezultate".

Podsećamo da su crno-beli pod vođstvom popularnog Mute doživeli osam poraza u devet utakmica, a seriju neuspeha nije uspeo da zaustavi ni novi-stari član stručnog štaba Aleksandar Matović, u sredu protiv Bilbaa.

"Muti želim dobro zdravlje i siguran sam da ćemo pronaći sporazum i dogovoriti se", osvrnuo se Mijailović na činjenicu da je iskusnom strategu uručen otkaz dve i po godine pre isteka ugovora.

Dušan Kecman biće v.d, dok se spekuliše da će trajno rešenje biti Nikola Lončar.

Nenad Čanak je rekao da mu je izuzetno drago što se vratio u Partizan.

"Ovo je moja sportska kuća. Veoma dobro znam šta navijači očekuju od Partizana. Daću 100 odsto energije i znanja da vratimo Partizan na svoje mesto. Čeka nas težak posao, ništa nije lako, ali nećemo odustati", rekao je Čanak.

Tokom dana pojavila se informacija da je Miroslav Muta Nikolić tužio crno-bele, ali je on to demantovao u razgovoru za b92.net.

"Ne znam odakle im to. Nisam tužio klub, nikad nisam ni pomišljao na to. Pare mi nisu bile u prvom planu kada sam došao u Partizan. Pitajte njih otkud ovo. Videćemo kako će se oni (Partizan) ponašati", rekao je Nikolić za B92

Čanak će voditi ekipu već u subotu u 19 časova, kada crno-beli dočekuju MZT Skoplje u okviru 12. kola ABA lige.

U dosadašnjem toku sezone bio je prvi trener subotičkog Spartaka, sa kojim je u Košarkaškoj ligi Srbije zabeležio skor 7-4. Dres Partizana nosio je četiri godine, od 1999. do 2003, a dao je doprinos osvajanju dve titule prvaka države i jednog Kupa.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar