Ninković: Voleo bih s ''Orlovima'' u Rusiju, ali...

Miloš Ninković, vezista australijskog Sidneja, kaže u razgovoru za 'Herald Sun' da ima želju da zaigra za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.  Ninetov ruski san! "Reprezentacija nam igra dobro, plasirala se na Svetsko prvenstvo i naravno da bih voleo ponovo da igram za nju, ali. . . " iskren je Miloš Ninković.

Fudbal 15.12.2017 | 23:00
Ninković: Voleo bih s ''Orlovima'' u Rusiju, ali...
Nekadašnji srpski fudbalski reprezentativac, Miloš Ninković promenio je mišljenje nakon što je jedno vreme odbijao da zaigra za reprezentaciju Srbije.

Beograđanin koji nastupa u australijskoj A ligi je u razgovoru sa tamošnjim medijima otkrio da bi želeo da se nađe na spisku reprezentacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Miljenik navijača Crvene zvezde odigrao je 28 utakmica za nacionalni tim, a učestvovao je i u celom ciiklusu Svetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi. Naš as koji već treću sezonu igra za Sidnej poslednji put je obukao dres reprezentacije još 2012. godine.

"Reprezentacija igra dobro, plasirala se na Svetsko prvenstvo i naravno da bih ponovo želeo da budem deo nacionalnog tima, ali je veliko pitanje da li će se to i desiti jer imam 32 godine i igram čak ovde u Australiji. Teško, ali kao što sam i rekao – nikad se ne zna. Ovo je fudbal i ako radite vredno i verujete onda je sve moguće", rekao je Ninković.

Najbolji igrač šampiona Australije, ali i tamošnjeg šampionata, kaže da je nastup na Mundijalu 2010. u Južnoj Africi, kada je učestvovao u kompletnom ciklusu, zauzima posebno mesto u njegovoj karijeri.

"Igrao sam i Ligu šampiona sa kijevskim Dinamom, ali igranje za svoju zemlju na Mundijalu je ipak nešto posebno. Posebno jer sam igrao sa igračima kao što su Nemanja Vidić, Dejan Stanković, Branislav Ivanović – to je bilo sjajno iskustvo za mene. Uostalom, kada počinjete da igrate fudbal, već kao dečak sanjate da igrate za svoju zemlju. Možda ta moja priča još uvek nije gotova", zaključio je Nine.

Ljubimac navijača crveno-belih govorio je i o odrastanju u zemlji koje su obeležili ratovi.

"Bilo je veoma teško, veoma teško vreme za celu zemlju. Posebno ako ste mladi, a većinu vremena provodite pod zemljom. Ali, posle nekoliko meseci smo izašli napolje i nastavili da igramo fudbal, nije nas bilo briga za rat. Ipak, onog trenutka kada se čuju sirene morali ste da budete pod zemljom. Svi trče ulicama, bilo je sve to dosta zbunjujuće i strašno, ali – to je život".

Svaka od 32 reprezentacije koje učestvuju na Svetskom kupu iduće godine moći će u Rusiju da povede 23 igrača, od čega su tri čuvara mreže. Dakle, prostora ima i za Nineta jer već hronično oskudevamo na poziciji kreatora igre.

Nekadašnji vezista Čukaričkog, Crvene zvezde i Evijana upisao je 28 nastupa za reprezentaciju Srbije.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar