Zenit sprema Zvezdu za CSKA

Fudbaleri Crvene zvezde će tokom januarskih priprema jedan od test mečeva igrati sa ruskim Zenitom.  Nije moglo jače, nije moglo bolje: Zenit sprema Zvezdu za CSKA! Meč zakazan za 7. februar u Antaliji.

Fudbal 15.12.2017 | 21:20
Zenit sprema Zvezdu za CSKA
To je zvanično potvrdio klub iz Sankt Peterburga, a meč je planiran za 7. februar u Turskoj.

Tako će Zvezda imati savršenu proveru uoči dvomeča sa drugim ruskim velikanom CSKA u šesnaestini finala Lige Evrope. Pre ovog meča, Zvezda će igrati sa još jednim ruskim klubom, Amkarom 31. januara.

Rusi su proteklog vikenda završili svoj jesenji deo sezone u Premijer ligi, a Zenit je posle 20 kola na deobi druge pozicije sa braniocem titule Spartakom sa po 37 bodova, dva više od petoplasiranog CSKA, a osam iza lidera Lokomotive.

Tim iz Sankt Peterburga, za koji nastupa kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović, je grupnu fazu LE završio na prvom mestu u Grupi L sa skorom od pet pobeda i jednim remijem u duelima sa Real Sosijedadom, Rosenborgom i Vardarom.

Zenit je krajem oktobra remizirao sa CSKA u Moskvi bez golova, što je bio treći uzastopni remi dva velika rivala, drugi bez golova u nizu u prestonici Rusije.

Nije moglo jače, nije moglo bolje: generalnu probu za duel protiv moskovskog CSKA fudbaleri Crvene zvezde imaće u turskoj Antaliji 7. februara. Rival će im biti jedan od najboljih klubova Rusije - Zenit.

Iako na Marakani nisu potvrdili plan priprema klub iz Sankt Peterburga je na zvaničnom Tviter nalogu otkrio imena rivala tokom pripremnog perioda. Ruski klub će drugu utakmicu na priprema u Turskoj odigrati protiv Crvene zvezde.

Zenit i Crvena zvezda imaju zajedničkog sponzora - kompaniju Gasprom. Međutim, najvažnije je da će ekipa Vladana Milojevića imati mogućnost da se izmeri u sudaru sa vrlo jakim rivalom, možda i nešto jačim nego što je CSKA.

Ekipa Roberta Mančinija je jesenji deo sezone u Rusiji završila na drugom mestu sa osam bodova manje od lidera Lokomotive. Nema sumnje da će ovaj duel u Srbiji izazvati veliko pažnje. Kako i ne bi kada boje Zenita brane Branislav Ivanović, Mamana, Paredez, Žirkov, Drijusi.

Mladi tim Zenita gostovao je Crvenoj zvezdi u martu 2012.godine. Tom meču prisustvovao je i prvi čovek Rusije Vladimir Putin.

Pored Zenita Crvena zvezda će igrati i protiv Amkara.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar