Iza rešetaka zbog izazovnog spota

Glazbenica Shaimaa Ahmed osuđena je na dvogodišnju zatvorsku kaznu, i to zbog spota, u kojem je odglumila oskudno odjevenu učiteljicu koja u razredu prepunom mladića lascivno liže jabuku, jede bananu te samu sebe i voće polijeva mlijekom, prenosi The Mirror.

  • Magazin
  • Zabava


Čim je objavila kontroverzni singl "I Have Issues", pjevačica, koja je u rodnom Egiptu izgradila uspješnu karijeru pod umjetničkim imenom Shyma, pozvana je na obavijesni razgovor nakon što su građani policiju zatrpali pozivima i pritužbama na spomenuti spot.

"Shyma očito ima samo jedan cilj - pokvariti našu omladinu i zbog toga je treba kazniti. Degutantna je i nemoralna, predstavlja sve ono što naše društvo prezire", pisali su egipatski mediji o mladoj pjevačici.

Osim što joj je sud odredio zatvor, Shaimaa Ahmed dobila je i novčanu kaznu u iznosu od 10.000 egipatskih funti (oko 3600 kuna). Na dvije godine iza rešetaka osuđen je i redItelj spota, ali u odsutnosti jer je u međuvremenu navodno pobjegao iz zemlje.Izvor: Dnevnik.hr

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Sudija

14.12.2017 11:39

Naši zatvori bi trebali biti prepuni “estradnih umjetnica”. Bar po 150 godina zatvora za 90% pevaljki!

Glazbenica...

Mm

14.12.2017 14:25

Tako je Srbine.

Re mmm

14.12.2017 18:40

samo posmatram

15.12.2017 09:31

Besmisleno i licemerno mi je ovo zakonodavstvo i moral u zemljama sa većinski muslimanskim stanovništvom, bez obzira da li se deklarisale kao "sekularne" ili "šerijatske". Prikazivanje na televiziji masovnih egzekucija ID, ubistava, rata, javna pogubljenja, nasilja i silovanja su u redu, zakonita, "moralna" i ne kvare omladinu. A prikazivanje obnaženog ženskog tela i vođenja ljubavi su protivzakonita, nemoralna, kvare omladinu i nailaze na "opšte zgražavanje".

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.