"Krivične prijave čista propaganda"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da to što Tužilaštvo u Zagrebu pokreće krivične prijave pritiv petorice generala JNA, državljana Srbije, za raketiranje Banskih dvora riječ o propagandi Hrvatske, jer je ona u Haškom tribunalu označena kao agresor.

  • Vijesti
  • Srbija


"To je unutrašnje politički zahtev i propaganda, jer Hrvatskoj ne ide dobro. Hrvatska je označena kao agresor. Ona je označena u Tribunalu, Srbija nijednom aktom nije označena. U rezolucijama i saopštenjima Saveta bezbednosti jasno je rečeno devedesetih godina da hrvatska vojska učestvuje u borbama u BiH", rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

On je dodao da su se Hrvati "upleli u kolo iz koga bi rado da izađu, ali im teško ide".

Dačić je podsjetio na izjave bivšeg bivšeg predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana za koga kaže da je govorio da je srećan što mu supruga nije Srpkinja.

"Zamislite da ja izađem i kažem da sam srećan što mi žena nije Albanka ili Hrvatica. Kako je govorio takvo je društvo i gradio", naglasio je Dačić.

Šef srpske diplomatije je rekao da se godinama unazad razmišljalo, a da je možda i greška što srpski parlament nikada nije doneo nikakvu deklaraciju niti osudio genocid Hrvatske u Drugom svjetskom ratu.

"Ako ćemo tako ići možemo govoriti i tražiti ratnu odštetu i za Prvi svjetski rat zato što su nas oni napali", zaključio je Dačić.

Izvor: Tanjug

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Pitanjce

14.12.2017 10:14

Ne znam ja da li je propaganda kao što kaže debeli , ali ukoliko se podignu optužnice hoćeš li reći optuženima slobodno idite preko granice neće vas niko uhapsiti??

Ovaj mali zabac i primitivac nezna gdj e je supalj istroseni coban.

mm

14.12.2017 13:34

Boki

14.12.2017 13:46

A sto ste vi pametni,frka je hrvatima sta ce kad ih snadju tuzbe za ostetu jer presuda je presuda.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.