SP: Norvežanke deklasirale Ruskinje!

Holanđanke i Norvežanke do polufinala u velikom stilu! Kraj takmičenja za Čehinje i Ruskinje.  Holandija je u polufinale stigla preko Čehinja, a tamo će se u reprizi finala sa prošlog Svetskog prvenstva sastati sa Norvežankama. Rusija pregažena u poslednjem četvrtfinalu. . .

Ostali sportovi 13.12.2017 | 23:55
SP: Norvežanke deklasirale Ruskinje!
Poznati su svi parovi polufinalna Svetskog prvenstva za rukometašice u Nemačkoj.

Holanđanke su u sredu savladale Čehinje 30:26 (16:17) i za finale će se boriti sa Norveškom, koja je u poslednjem četvrtfinalu održala rukometni čas Ruskinjama - 34:17 (15:8)!

U drugom polufinalu igraće Švedska i Francuska. Ove utakmice za plasman u finale zakazane su za petak, 15. decembar, a finale će biti odigrano u nedelju, 17. decembra.

Holandija i Norveška drugi su polufinalni par na Svetskom prvenstvu za rukometašice koje se održava u Nemačkoj. One su se pridružile Šveđankama i Francuskinjama koje su juče obezbedile plasman u borbu za medalje, a oba polufinala na proigramu su u petak.

Kada je reč o današnjim mečevima Holanđanke nisu dozvolile nikakvo iznenađenje, a lako im je bilo kada su imale raspoloženu Lois Abing. Sjajna reprezentativka Oranja postigla je čak 14 golova u trijumfu nad Češkom od 30:26.

U drugom četvrtfinalu Norveška je demolirala Rusiju sa duplom razlikom i rezultatom 34:17 u meču u kojem je blistala Nora Mork koja je postigla čak devet golova i trasirala put u polufinale.

SP U RUKOMETU (Ž) - ČETVRTFINALE

Utorak
Švedska - Danska 26:23
Francuska - Crna Gora 25:22

Sreda
Holandija - Češka 30:26
Norveška - Rusija 34:17

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar