Navijači Milana Donarumi: Odlazi!

Puklo je skroz - navijači Milana teraju Donarumu iz kluba! Veče besa i tuge na San Siru. . .  "Moralno nasilje, 6 miliona evra godišnje i angažovanje brata parazita? Odlazi, našem strpljenju došao je kraj", pisalo je na transparentu najvatrenijih pristalica "rosonera" uoči meča osmine Kupa Italije protiv Verone.

Fudbal 14.12.2017 | 00:07
Navijači Milana Donarumi: Odlazi!
Pre dva dana puklo je između Milana i Mina Rajole, a večeras je izgleda okončana ionako krnja ljubav Điđa Donarume i navijača Milana! 

Podsetimo, poznati agent kipti od besa jer su ga Rosoneri prevarili i naterali Donarumu da potpiše produženje ugovora bez izlazne klauzule, pa je ovaj krenuo u akciju. Rajola sada navodno traži raskid ugovora zbog psihičkog nasilja koje trpi njegov klijent. Pod Rajolinom pritiskom, Donaruma je čak u klub poslao pismo u kojem tvrdi da je potpisao novi ugovor pod psihičkom prisilom, a to je posebno ražestilo navijače. 

Uoči večerašnjeg kup-meča protiv Verone najverniji fanovi razvili su na južnoj tribini transparent sledeće sadržine: "Moralno nasilje 6.000.000 evra godišnje i potpisan ugovor sa bratom parazitom?! Sada odlazi, našem strpljenju je kraj". 

Takođe, kada je spiker pomenuo ime mladog golmana sa tribinama su se mogli čuti zvižduci i žestoke uvrede.  

Sve ovo što se dešava oko Donarume - počevši od onog letošnjeg ludog prepucavanja i razvlačenja po medijima, pa gađanja lažnim dolarima dok je nosio dres reprezentacije na Evropskom prvenstvu za mlade - nikako ne koristi jednom od najtalentovanijih golmana sveta. S jedne strane, Điđo je nonstop u žiži, cena mu raste, ali s druge, sve lošije brani i ne napreduje. 

Kako je krenulo, neće se dobro završiti...

Šta li je posle ovoga večeras u glavi momka od 18 leta?

Uoči meča osmine finala Kupa Italije između Milana i Helas Verone, navijači na "San Siru" tokom zagrijavanja propisno su izvrijeđali golmana Đanluiđija Donarumu.

Kada je zvanični spiker pročitao njegovo ime, uslijedila je salva zvižduka i pogrdne riječi, a na tribinama je istaknut i transparent.

"Moralno nasilje, 6 miliona evra godišnje i angažovanje brata parazita? Odlazi, našem strpljenju došao je kraj", pisalo je na transparentu najvatrenijih pristalica "rosonera".

U svlačionici, Leonardo Bonući pokušao je da utješi mladog čuvara mreže.



Podsjetimo, brojne kontroverze proteklog ljeta pratile su Donarumu. Očekivalo se da napusti Milan, ali je ipak u konsultaciji sa menadžerom Minom Rajolom odlučio da ostane u "gradu mode". Ipak, pitanje je koliko je ova odluka bila ispravna?

Ucjenjivao je klub prilikom potpisivanja novog ugovora, čak je tražio da milanski tim angažuje i njegovog starijeg brata Antonija, što je na kraju i učinjeno. Antonio je večeras na klupi, iako do sada još nije debitovao. Ali, izgleda da su navijači izgubili strpljenje za obojicu braće Donaruma.

Kada se proteklih dana ponovo pojavila informacija da bi Điđi mogao da napusti klub na kraju sezone, i to kao slobodan igrač, navijači su se ponovo okrenuli protiv njega.

Takođe, navijači su ranije tokom Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine Đanluiđija gađali lažnim novčanicama, nazivajući ga "Dolarumom", aludirajući na njegovu želju za novcem.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar