156.Derbi - reakcije igrača... Zadnji gol Boaćija za Zvezdu?!

Da li je ovo bio Boaćijev poslednji gol za Zvezdu? Napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći postigao je gol za Crvenu zvezdu u 84. minutu 156. derbija i to bi mogao da bude njegov poslednji gol u crveno-belom dresu.  Ožegović: Zaslužili pobedu, teško mi je da pričam! Ognjen Ožegović, fudbaler Partizana nad kojim je napravljen penal u derbiju, rekao je da nema dileme da li je sudija Milorad Mažić doneo dobru odluku.  Pešićeva poruka Stojkoviću: Najbolji si! Napadač Zvezde naglasio kvalitet Partizanovog golmana posle derbija. "Najboljji je u ligi. . . " Šta je Stojković rekao Sumi: "Druže, dva miliona!" Golman Partizana odgovorio i na poruku napadača Zvezde Aleksandra Pešića.

Fudbal 13.12.2017 | 21:45
156.Derbi - reakcije igrača... Zadnji gol Boaćija za Zvezdu?!
Igrač koji je preko Đenoe i Sasuola, Atalante, Elčea i Latine došao u Zvezdu početkom prošle godine, mogao bi od januara 2018. karijeru da nastavi negde drugde.

Generalni direktor kluba sa "Marakane" Zvezdan Terzić rekao je da će posle uspešne polusezone i 14 golova u Superligi, te još sedam u Ligi Evrope Boaći verovatno otići.

Napadač iz Gane je protiv Partizana dao svoj 15. gol na 13 utakmica, a najviše je postigao protiv Rada, čak četiri.

Zvezda se u 156. "večitom derbiju" izvukla u "pet do 12" i ostala na +9 na tabeli u odnosu na Partizan sa 57 bodova pred zimsku pauzu.

Ukoliko zaista ode, Ričmonda Boaćija bi barem privremeno mogao da odmeni Aleksandar Pešić koji je takođe bio efikasan ove jeseni u Superligi.

Ožegović: Zaslužili pobedu, teško mi je da pričam! Ognjen Ožegović, fudbaler Partizana nad kojim je napravljen penal u derbiju, rekao je da nema dileme da li je sudija Milorad Mažić doneo dobru odluku.

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno sa Crvenom zvezdom u 22. kolu Superlige Srbije, a jedini gol za crno-bele postigao je iz penala Suma.

"Mislim da nije bilo dileme kod penala, ne znam da li ste gledali snimke, ali eto konačno i nama suđen penal u derbiju", rekao je Ožegović posle meča, nad kojim je napravljen jedaneasterac.

Ožegović je istakao da je Partizan zaslužio sva tri boda jer su bili bolji protivnik.

"Mislim da smo zaslužili sva tri boda, da smo bili bolji celu utakmicu. Imali smo jedan pad, od 60-70 minuta, ali stvarno sam razočaran i teško mi je da pričam", kazao je Ožegović.

Napadač Partizana rekao je da je već video pobedu za svoj tim

"Već sam video pobedu, imali smo neke šanse, konkretno ja, ali mislim da smo bili bolji u svim segmentima i da smo trebali da pobedimo. Sad nam ostaje da se odmorimo, igrali smo bez snage bukvalno smo izvlačili posledni atom snage".

Ožegović je zaključio da je bio previše motivisan i da ne bi trebalo da otpisuju Partizan u nastavku sezone.

Pešićeva poruka Stojkoviću: Najbolji si! Napadač Zvezde naglasio kvalitet Partizanovog golmana posle derbija. "Najboljji je u ligi..."

Vladimir Stojković blistao je i u drugom "večitom" derbiju ove sezone i zaradio i čestitke rivala.

Napadač Zvezde Aleksandar Pešić šutirao je iz peterca u prvom poluvremenu, ali je Stojkovićeva noga bila na mestu da zaustavi loptu koju su mnogi već videli u mreži.

Centarfor crveno-belih govorio je zato o čuvaru mreže crno-belih.

"Imali smo dosta šansi, ali stvarno Stojković je najboljji golman u našoj ligi. I ovim putem mu čestitam, svaka čast. Znali smo da će biti teško, imali su šanse, imali smo mi šanse i mislim da je ovo realan rezultat", rekao je Pešić posle utakmice za TV Arena sport.

Šta je Stojković rekao Sumi: "Druže, dva miliona!" Golman Partizana odgovorio i na poruku napadača Zvezde Aleksandra Pešića.

Vladimir Stojković "skinuo" je Aleksandru Pešiću dve velike šanse u derbiju završenom u Humskoj bez pobednika. Napadač Zvezde potom je posebno pohvalio čuvara mreže crno-belih i rekao mu da je najbolji u Srbiji.

Stojković je o derbiju govorio mirno..

"Videli ste kako se završilo. Mogli smo da pobedimo, imali su oni svoje šanse, imali smo mi svoje. Prevashodno lep derbi, mislim da su navijači uživali, da su videli borbu sa obe strane, želju... To je to".

Dva puta je dobro reagovao, kod trećeg, Boaćijevog šuta nije mogao ništa.

"Imali su svoje šanse. Ja sam se osećao dobro, da je bilo tri penala ne bih primio gol. Primio sam ga ovako, kad nisam video, nisam mogao, prolazila je kroz noge, ali desilo se i to i šta ćemo".

Na konstataciju da će Partizan nastaviti sezonu u februaru sa "minus 9", Stojković je odgovorio kontrapitanjem - koliko je to poena kada se bodovi podele.

Na naredno pitanje - da li će i tada stajati pred stativama crno-belih, odgovorio je neodređeno...

"Ima vremena, pričaćemo"

Kada su mu novinari preneli Pešićeve reči, Stojković je pohvalio napadača Zvezde.

"Peške je prevashodno dobar igrač, dobar momak i pošten. Uvek nešto dobaci, ali ništa zlonamerno"

Šta je golman crno-belih rekao Sumi kod penala?

"Rekao sam mu 'Drugar, dva miliona ljudi će te voleti ako daš gol'". I to je to".

Suma: Svađa? U Kruševcu nije trebalo da šutiram! Sejduba Suma, strelac jedinog gola za Partizan u 156. ’večitom derbiju’, srećan je što je nakon 22 godine upravo on bio izvođač najstrože kazne.

Partizan i Crvena zvezda odigrali su nerešeno 1:1, a Suma je u 62. minutu pogodio sa bele tačke, što je prvi jedanaesterac koji su ’crno-beli’ dobili u derbijima još od 1995. godine.

„Sjajna je vest za mene da čujem ovakvu priču. Ne znam mnogo o tome, jedino što znam jeste da je duel Partizana i Crvene zvezde jedan od najvećih na svetu. Bilo je veoma važno postići gol u ovakvom meču“, rekao je Suma.

Njemu su prišli neki protivnički igrači pre šuta, ali je on nekako uspeo da savlada Milana Borjana.

„Mislim da mi je rekao da je ovo najvažniji penal koji šutiram i da vodim računa da pogodim. Kada šutiram jedanaesterce nikada se ne uplašim. Napravim odlučan korak i penal je za mene kao zlato“.

Na prethodnom meču u Kruševcu se svađao sa Ožegovićem, ali je bio svestan da je deo krivice njegov.

„Uvek želim da šutiram, ali u poslednjoj utakmici nije trebalo da ja budem izvođač. Kada sam video da napadač nije krenuo ka lopti, ja sam je uzeo da pokušam da završim“.

Na kraju je prokomentarisao i derbi u Humskoj.

„Bio je sjajan meč, derbi je uvek derbi. Oba tima su htela da pobede i uvek je najvažnije slaviti u derbiju“, zaključio je Suma.

Tavamba: Žuti me prepolovio! "Ja sam duel igrač, nisam mogao da ulazim maksimalno u duele", kaže ofanzivac crno-belih.

Nije večeras bio na svom prepoznatljivom nivou Leandre Tavamba, a kaže da je na tu činjenicu uticao i glavni arbitar 156. večitog derbija Milorad Mažić.  

"Dobio sam nezasluženo žuti karton odmah na početku meča i to je za 50 odsto uticalo na moju igru", kaže ofanzivac crno-belih.

Potom je dodatno pojasnio.

"Ja sam duel igrač, nisam mogao da ulazim maksimalno u duele. Razočaran sam što nismo pobedili, jer je bila dobra utakmica. Imali smo priliku da smanjimo bodovnu razliku, ostaje žal što nismo uspeli", zaključio je Tavamba.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mali Stbo

13.12.2017 20:55

Naj gluplji sport na svietu je fudbal, ja pitam moga sefa oceli veceras gledat fudbal Zvijeza Partiza ? a on meni kaze sta da gledam 22 glupana trce 90 minuta za jednom loptom.

ODGOVORITE
Name

Grobar i Delija

13.12.2017 21:05

A ti si baš onako inteligentno-nepismeni-glupak,a?

Name

Mali Stbo

14.12.2017 08:11

Da nije tebe ja bih bio najgluplji i nepismeni ali si mi ti najveci konkurent