SP klubova: Real preživeo stravu i užas protiv Al Džazire!

Romarinjo najavio senzaciju, glupost je ubila! Kraljevski klub bio na pragu eliminacije u polufinalu SP za klubove.  Real brani tron protiv Gremija! Madriđani posle preokreta pobedili Al Džaziru u drugom polufinalu Svetskog klupskog prvenstva.

Fudbal 13.12.2017 | 20:45
SP klubova: Real preživeo stravu i užas protiv Al Džazire!
Real Madrid će u finalu protiv brazilskog Gremija braniti titulu prvaka planete na SP za klubove, ali je preživeo pakao protiv Al Džazire da bi se  plasirao u meč za trofej. Kraljevići su do pobede došli posle preokreta, golovima Ronalda i Bejla, ali i uz sreću  - 2:1.

Nije sreća bila ključni faktor, čak je više bila na strani domaćina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali je bila na trani Reala kada se lomilo.

Prvak Evrope je za dve klase bolji, dominirao je u prvom poluvremenu, čak i poveo ali je gol Kazemira poništen. Brazilac je posle pola sata igre zatresao mrežu glavom, sudija je priznao gol, ali je rešio da je proveri preko VAR sistema. Ko zna šta je tu sudija video, ali je potpuno bez razloga poništio gol uz obrazloženje da je Benzema bio u ofsajdu iako se Francuz nalazio iza Kazemira kada je ovaj šutirao.



Do tada je junak Al Džazire bio neverovatni golman Ali Kaseif koji je pravio čuda među stativama. I u jeku, Realovih napada, Al Džazira je povela! Strelac u 41. minutu je bio Romarinjo.

Real je u šoku otišao na poluvreme, a još veći je usledio na početku drugog dela igre. Sevnula je kontra, Mabkut i Busufa su išli sami na Navasa, a Mabkut je izabrao glupo rešenje da doda loptu Marokancu kjoji je bio u ofsajdu. Sudija je čak i priznao gol, ali je ovoga puta VAR bio Realov saveznik i sprečio senzacionalnih 2:0 za Al Džaziru.

Evropski šampion je dodao gas i kada je bilo najpotrebnije, pogodio je Kristijano Ronaldo koji je postao najboljih strelac u istoriji takmičenja.

Tada je bilo jasno da se se Real izvući i bilo je samo pitanje momenta kada će postići i drugi gol, s obzirom da se domaćin grčevito i panično branio. Presudio je Bejl u 81. minutu posle divne asistencije Lukasa Vaskeza...



Real Madrid će u subotu od 18.00 po srednjeevropskom vremenu imati priliku da prvi put u istoriji postane osvajač pet velikih trofeja u istoj godini!

Posle UEFA Lige šampiona, prvenstva Španije, evropskog i španskog Superkupa, Madriđani će protiv brazilskog Gremija, osvajača Kupa Libertadores, pokušati da odbrane naslov klupskog prvaka sveta.

Gremio je u utorak posle produžetaka eliminisao meksičku Pačuku (1:0), dok je Real u sredu, mnogo teže nego što se očekivalo, pobedio prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata, Al Džaziru iz Abu Dabija, koja na ovom takmičenju nastupa kao predstavnik organizatora.

Real - Al Džazira 2:1 (0:1)
/Ronaldo 53, Bejl 81 - Romarinjo 41/

Gol odluke je posle akcije Marsela i Lukasa postigao Geret Bejl, samo minut nakon ulaska sa klupe za rezerve. Velšaninu je ovo bio tek drugi nastup na zvaničnoj utakmici još od 26. septembra, pošto su ga mučile povrede lista i primicača.

Golman Al Džazire Ali Kaseif Husani u prvom poluvremenu je činio čuda.

Real je uputio čak 17 udaraca, od toga pet u okvir gola i to su uglavnom bili "ziceri", ali Husani je iz svake kritične situacije izlazio kao pobednik, najčešće iz duela sa Kristijanom Ronaldom, ali i Lukom Modrićem, Karimom Benzemom...

Kazemiru je posle VAR konsultacije u 30. minutu poništen gol zbog ofsajda u kome se našao Benzema, a u 41. minutu je usledio šok za "kraljeviće", pošto je Romarinjo iskoristio grešku odbrane na oko 30 metara od gola, stuštio se u kazneni prostor i iskosa sa leve strane matirao Navasa - 0:1!

Samo što je počelo drugo poluvreme, Al Džazira je mogla da duplira prednost, opet posle olako izgubljene lopte igrača Reala!

Mabhut je pretrčao 40 metara, a Embark Busufa rutinski završio "kontru 2 na 0", međutim, asistencija je kasnila delić sekunde i Marokanac se u trenutku kada je uputio šut našao u ofsajdu. Zamalo 0:2...

Odmah posle toga golman Husani je zamenjen zbog povrede na koju se požalio još u 14. minutu, a tri minuta kasnije Ronaldo je posle majstorskog dodavanja Modrića doveo "kraljeviće" u rezultatski egal - 1:1.

Ofanziva Reala je, logično, nastavljena punim zamahom, uz retke kontre koje je Al Džazira razvijala po polupraznoj polovini terena.

Benzema je u 66. i 69. minutu pogodio desnu stativu, meč se bližio produžecima, ali tolika inicijativa morala je u jednom trenutku da se isplati...

Al Džaziri u subotu od 15 časova ostaje utešni duel sa Pačukom za treće mesto.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar