Bajern mora da napusti Bundesligu i osnuje svoju ligu!

"To je neizbežno i to će se sigurno dogoditi", kaže Oliver Kan.

Fudbal 16.12.2017 | 14:00
Bajern mora da napusti Bundesligu i osnuje svoju ligu!
Evropski fudbal se polarizovao proteklih godina, hteli to da priznamo ili ne. Bajern je izuzetno dominantan u Nemačkoj, Mančester Siti ove godine u Engleskoj nema konkurenciju, a slično je i sa Pari Sen Žermenom u Francuskoj. Juventus je već šest puta uzastopno šampion Italije...

Zato je potrebno pronaći novo rešenje, a prema mnogim mišljenjima budućnost evropskog fudbala verovatno leži u novoj Superligi, koju bi igrali samo najbogatiji i najmoćniji i to bez obaveza u domaćim okvirima o čemu otvoreno priča ovih dana i legendarni nemački golman Oliver Kan. 

"Situacija u Bajernu se od mog penzionisanja 2008. godine nije promenila. Danas ih trenira Jup Hajnkens koji je top izbor, ali mi se čini da Bajernu nedostaje prava konkurencija u Nemačkoj poslednjih godina kako bi bio još bolji. Ne postoji klub u Bundesligi koji može da ugrozi Bavarce i tako će biti sve dok se ne pojave nove ideje ili recimo ukine pravilo 50+1 i dozvoli upliv stranog kapitala u klubove", smatra Kan.

Legendarni Titan nema dilemu, međunarodna Superliga je jedini spas za Bavarce.

"Za Bajern nema drugog puta nego da napusti Bundesligu, a pre ili kasnije najbolji evropski klubovi će osnovati svoju ligu. To je neizbežno i to će se sigurno dogoditi", prognozira Oliver Kan.

Podsetimo, pre nekoliko godina javila se ideja o Superligi bogatih klubova koja bi imala 20 ekipa, a poslednjih meseci piše se o ligi od samo deset najjačih. Koliko je sve to zaista realno, i da li će UEFA dozvoliti, videćemo vremenom.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar