Da li je on sve vrijeme falio Vengeru?!

Vezista Sevilje, koji je "zaratio" sa Andalužanima, biće prvo pojačanje Arsenala u zimskom prelaznom roku.  Arsenal uradio ono što Juve nije - aktivirao klauzulu od 40. 000. 000 evra! Francuz je prvo pojačanje za januar.

Fudbal 15.12.2017 | 08:00
Da li je on sve vrijeme falio Vengeru?!
Svađa u svlačionici Sevilje tokom poluvremena meča protiv Liverpula (0:3), probudila je sve fudbalere Andalužana, koji su postigli tri gola u nastavku, sem Stivena Nzonzija kome je to bio i poslednji nastup za španski klub i odmah je najavio rastanak.

Sjajni defanzivni vezista još na pauzi je napustio "Pishuan" i odlučio da više nikada neće igrati za Sevilju, a takav razvoj situacije iskoristiće Arsenal tokom ovog prelaznog roka.

Opšti utisak je da Granit Džaka i Aron Ramzi i ne funkcionišu najbolje u aktuelnom sistemu 3-4-3, gde su njih dvojica centralni vezni fudbaleri, pa će Arsen Venger tokom januara pokušati da dovede zemljaka koji će im biti opaka konkurencija.

Prema pisanju španskih medija, transfer je već dogovoren i Arsenal je pristao da plati "izlaznu klauzulu" u visini od 35 miliona funti!

Sjajni Nzonzi je podigao svoju igru na "viši nivo" od dolaska na Pirinejsko poluostrvo 2015. godine i prethodnih sezona bio je jedan od najboljih igrača Sevilje, ali preko svađe sa trenerom Eduardom Berizom "nije mogao da pređe".

Francuz je naveo da je Berizo njega proglasio kao direktnog krivca za loše poluvreme protiv "redsa", što se njemu nije dopalo i izbila je burna svađa.

Nzonzi je letos bio velika želja Juventusa koji je nudio 30.000.000 evra, ali je Sevilja insistirala na tadašnjoj otkupnoj klauzuli od 45.000.000 evra. Igrač je bio nezadovoljan što je morao da ostane i smiren je tek novim ugovorom. Produžio je vernost do 2020. godine, postao najplaćeniji igrač u timu i otkupna klauzula mu je spuštena na 40.000.000 evra.

Međutim, odlascima direktor Monćija koji ga je doveo u klubu i trenera Sampaolija kod kojeg je bio nezamenjiv, Nzonzijev status se promenio. Došao je trener Berizo koji ga je posle 0:3 na poluvremenu protiv Liverpula izveo i označio kao glavnog krivca. Francuzu se to nije svidelo, demonstrativno je otišao sa stadiona i više nije bio u konkurenciji za tim. Bilo je jasno da je puklo na relaciji igrač - klub.

Arsen Venger je rešio da iskoristi situaciju. Pozvao je zemljaka na razgovor u London i ubedio ga da prihvati povratak u Premijer ligu gde je sa uspehom nosio dres Stouka. Zainteresovan je bio i Everton, ali se Nzonziju više svideo Arsenal.

Venger će u januaru isplatiti Sevilji 37.000.000 evra za obeštećenje plus 3.000.000 evra kroz bonuse što je mali kompromis na koji je andalužansi klub pristao. Francuz će u Arsenalu pojačati konkurenciju u veznom redu gde ga Venger već vidi kao neku verzijuPatrika Vijere. A biće bliži i mestu u reprezentaciji Francuske pred predstojeći Mundijal. 

Kada su u pitanju fudbalske karakteristike, Nzonzi je visok (1.90m) i daleko čvršći fudbaler od Džake i Ramzija, a videćemo da li će to značiti i promenu sistema igre i povratak starom sa četvoricom u odbrani.

Osim za Sevilju, ovaj fudbaler nastupao je za Amjen, Blekburn i Stouk.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar