156. Derbi: Vjerovatni tim Zvezde...

Sve isto kao protiv Kelna! Vladan Milojević sa proverenim snagama ulazi u 156. večiti derbi.

Fudbal 13.12.2017 | 15:15
156. Derbi: Vjerovatni tim Zvezde...
Tim koji pobeđuje ne treba menjati - maksima je koje se očigledno kao pijan plota drži trener Crvene zvezde Vladan Milojević i sa kojom dočekuje i 156. večiti derbi u Humskoj. 

Zna sada već prekaljeni stručnjak da ne valja u važnim utakmicama eksperimentisati pa će na travnjak Partizanovog stadiona sutra od 18 časova izaći identičnih 11 igrača koji su pre manje od sedam dana pobedili Keln na Marakani i podarili Zvezdi evropsko proleće, prvo posle 26 godina.

Pred golom Milana Borjana naći će se standardna četvorka u sastavu Stojković, Savić, Le Talek i Rodić. Toliko su evropskih iskušenja ovi fudbaleri imali ove jeseni da su se poprilično dobro uigrali, pa trener crveno-belih definitivno nema nikakvih defanzivnih dilema.

Najvažnija činjenica po crveno-bele je da će Branko Jovičić zadržati svoje mesto u prvom timu od početka. Sjajni vezista nedavno se vratio na teren posle višemesečne pauze zbog povrede, sigurno još uvek nije potpuno fit, ali je potreban kako bi održao stabilnost crveno-belih na sredini terena gde se često u derbijima vode najžešće borbe i dobijaju utakmice. Uz njega će tu ponovo biti kapiten Mičel Donald koji treba dodatno da učvrsti sve bedeme i obezbedi mir u defanzivi.

U navalnom redu opet ozbiljnija napadačka rola očekuje Nenada Krstičića. Vezista Crvene zvezde pokazao se kao itekako kvalitetno rešenje na levom krilu u odsustvu povređenog Nemanje Radonjića, pa će sa Slavoljubom Srinćem i Gelorom Kangom imati zadatak da kreira prilike za glavnog strelca Ričmonda Boaćija. 

Golgeter iz Gane će verovatno biti i sutra usamljen u špicu, kao i protiv Kelna, što znači da će inače sjajni Aleksandar Pešić, prvi strelac Superlige sa 17 golova, ponovo čekati priliku sa klupe za rezerve. Njega minutaža sigurno očekuje, njegovo učešće u ovom derbiju nije sporno, ali će jedinu cenu platiti činjenici da derbi iziskuje poseban taktički pristup.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar