Zlatan o Gvardioli: Ja uđem, on izađe iz svlačionice!

Centarfor Mančester junajteda Zlatan Ibrahimović izjavio je da se Đozep Gvardiola ponašao nezrelo i stalno "bežao" od razgovora i rešavanja problema s njim.

Fudbal 14.12.2017 | 14:00
Zlatan o Gvardioli: Ja uđem, on izađe iz svlačionice!
"Prvih šest meseci u Barseloni je bilo odlično, ali je onda odlučio da menja sistem, taktiku i nije želeo da radi sa mnom. Hteo sam da razgovaram sa njim, ali svaki put kada bih ušao u svlačionicu on bi istog trenutka izašao. On je najnezrelija osoba sa kojom sam imao priliku da sarađujem u karijeri jer ljudi rešavaju probleme, a on to nije radio. Mada, ne ne mogu da kažem da je loš čovek" , izjavio je nekadašnji reprezentativac Švedske za Skaj sport.

Ibrahimović je otkrio da je zamerio Gvardioli što je celu taktiku podredio najboljeg igraču Barselone Lionelu Mesiju, a da su svi ostali fudbaleri katalonskog kluba bili zanemareni.

"Rekao sam mu da žrtvuje sve igrače zbog Mesija, a on mi je odgovorio da ne misli da je to tačno, ali da razume šta sam želeo da kažem obećavajući da će uskoro poraditi na rešavanju ovog problema", rekao je Ibrahimović i dodao da ga je od tog trenutka Gvardiola neprestano ostavljao na klupi i prekinuo svaku konverzaciju sa njim.

Ibrahimović je u Barselonu stigao iz Intera leta 2009, proveo je u klubu samo jednu sezonu i na 29 utakmica postigao 16 golova.

Sa Kataloncima je osvojio špansko prvenstvo, UEFA Superkup, dva španska superkupa i Svetsko klupsko prvenstvo, da bi se krajem letnjeg prelaznog roka 2010. godine preselio u Milan.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar