SP klubova: Real u Abu Dabiju igra za klupsku istoriju!

Ekipa Zinedina Zidana mogla bi da uđe u istoriju Real Madrida kao najuspešnija genracija u istoriji 'kraljevskog' kluba.  Real ne da krunu! Zidan će izvesti najjači tim i ako Kraljevići sami sebe ne pobede, gledaćemo ih u finalu protiv Gremija.

Fudbal 13.12.2017 | 13:15
SP klubova: Real u Abu Dabiju igra za klupsku istoriju!
Prvak Evrope i Španije ima priliku da prvi put u jednoj kalendarskoj godini osvoji pet trofeja, pošto je trijumfovao i u Superkupu Španije, odnosno UEFA Superkupu.

Istovremeno, svoju poziciju u 'večnosti' mogao bi da popravi i Zidan jer bi ga odbrana titule Klupskog prvaka sveta smestila na treće mesto liste najuspešniji trenera, koje trenutno deli sa Visenteom del Boskeom sa po sedam trofeja. 

Osam ima Luis Molovni, koji je u četiri mandata sedeo na klupi tima iz Madrida, dok je na prvom mestu neprkosnoveni Migel Munos sa čak 16. 

Ipak, da bi tako i bilo, 'Kraljevići najpre od 18.00 moraju da savladaju domaćina Al-Džaziru u Abu Dabiju, dok ih u potencijalnom velikom finalu čeka brazilski Gremio.

Real Madrid je upao u istoriju Lige šampiona kao prvi tim koji je odbranio titulu, a isti uspeh može da ponovi na SP za klubove. Kraljevići su prošle godine u finalu savladali japansku Kašimu, a sada počinju odbranu trona protiv tima iz Azije - Al Džazire.

Klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je domaćin prvenstva i jedini je koji nije šampion svog kontinenta. Klub je u vlasništvu šeika Mansura bin Zajeda, koji je vlasnik i Mančester Sitija. Međutim, Al Džazira nema ni približno jak tim kao Siti. U ekipi su samo trojica inostranih fudbalera od kojih je najpoznatiji Mbark Busufa, nekadašnji vezista Anderlehta. Na klupi je Henk ten Kate, nekadašnji pomoćnik Franka Rajkarda u Barseloni koji je imao lepe uspomene iz duela sa Real Madridom.

Međutim, od Al Džazire neće mnogo zavisiti, već se za sve pita Real. Kraljevići su ubedljivo najjači tim na truniru, a odbrana titule bi im mnogo značila i na psihološkom planu jer ih ubrzo očekuje El Klasiko protiv Barselone u kojem im se možda lomi sezona. Zidan će izvesti najjači tim i ako Real sam sebe ne pobedi, gledaćemo ga u finalu protiv Gremija.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar