SP: Šveđanke i Francuskinje u polufinalu!

Treće polufinale Francuske za 18 meseci! Rukometašice Francuske plasirale su se u polufinale Svetskog prvenstva gde će igrati sa Švedskom.  Na Svetskom prvenstvu za rukometašice poznat je prvi polufinalni par.  

Ostali sportovi 13.12.2017 | 12:00
SP: Šveđanke i Francuskinje u polufinalu!
Imamo prve polufinaliste na Svetskom prvenstvu. Švedska i Francuska obezbedili plasman u završnicu planetarnog šampionata.

Francuska je u četvrtfinalu bila sigurna protiv selekcije Crne Gore sa 25:22 (12:10).

Crna Gora je vodila samo u uvodnim minutima, Francuskinje su posle preokreta na 5:4 stigle do maksimalnih 9:5 u prvom poluvremenu, ali se "lavice" vraćaju u igru u finišu prvog dela (12:10).

Držale su Crnogorke koliko-toliko korak za rivalkama do poslednjih desetak minuta kada Francuska serijom 3:0 dolazi do nedostižnih 25:19. 

Francuska se plasirala u treće polufinale velikih takmičenja u poslednjih 18 meseci. Osvojile su bronzu na Evropskom prvenstvu, a srebro na Olimpijskim igrama prošle godine. 

Ženska rukometna reprezentacija Švedske plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Nemačkoj, pošto je u prvom četvrtfinalu pobedila Dansku rezultatom 26:23 (13:11)

One će se za mesto u finalu boriti sa Francuskinjama, koje su bile uspešnije od selekcije Crne Gore – 25:22 (12:10).

Šveđanke je do pobede u Lajpcigu predvodila Hana Blomstrand sa sedam golova, dok je Izabel Gulden dodala pet.

U selekciji Danske istakla se Mete Tranborg takođe sa sedam golova, dok je Stine Jorgensen postigla jedan manje.

Francuska se plasirala u treće polufinale velikih takmičenja u poslednjih 18 meseci. Osvojile su bronzu na Evropskom prvenstvu i srebro na Olimpijskim igrama prošle godine..

Crna Gora je vodila samo u uvodnim minutima, a Francuskinje su posle preokreta na 5:4 stigle do maksimalnih 9:5 u prvom poluvremenu. Držale su Crnogorke koliko-toliko korak za rivalkama do poslednjih desetak minuta kada Francuska serijom 3:0 nije "pobegla" na nedostižnih 25:19.

U peostalim četvrtfinalnim mečevima u sredu se sastaju Holandija – Češka i Norveška – Rusija.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar