Ekipe na terenu, potraga još traje

Od ranih jutarnjih časova traje potraga za dvojicom mladića koji su nestali u Miljacki. Još uvijek nema rezultata, a sve raspoložive ekipe su na terenu.

Bosna i Hercegovina 13.12.2017 | 10:54
Ekipe na terenu, potraga još traje
Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, rekao je da je na terenu veliki broj ljudi koji intenzivno tragaju za mladićima. Miljacka je nabujala i brza, a na nekim mjestima duboka 1,8 metara.

Kako se nezvanično saznaje, radi se o 24-godišnjem I. F. i 28-godišnjem A. M.

Nezvanično, u Miljacku su upali vlasnik i konobar kafića "Argelini" koji se nalazi na Dolac Malti.



"Spustićemo se u vodu čamcem koji ćemo osiguravati s lijeve i desne strane. Mjesto zone pretrage će nam biti rolne koje zaustavljaju bilo kakav predmet u vodi. Petnaestak rolni je na potezu od Dolac Malte do Halilovića", kazao je Solak.

Izrazio je nadu u pozitivan ishod, da će momci negdje isplivati. Kazao  je i da je potraga proširena te da su grupe spasilaca na više lokacija.



"Imamo i dva psa na terenu. Pokušaćemo dići i dronove, problem nam trenutno stvaraju kiša i vjetar. Sve što budemo mogli pokušaćemo uraditi", rekao je Solak.

Podsjećamo, dvojica mladića su upala u korito rijeke Miljacke u sarajevskom naselju Dolac Malta. U rijeku je prvo upao jedan mladić, a konobar iz obližnjeg kafića je skočio za njim. Obojica su nestali u nabujaloj Miljacki.

Na terenu su pripadnici Gorske službe spašavanja stanica Sarajevo, Civilne zaštite, sarajevske policije i vatrogasci.

Izvor: Klix
Foto: Klix

Komentari / 0

Ostavite komentar