Kubica se, ipak, ne vraća u F1?

Poljski automobilista bio je blizu mesta u Vilijamsu, ali rezultati testova koje je odradio nisu zadovoljavajući.

Ostali sportovi 16.12.2017 | 18:30
Kubica se, ipak, ne vraća u F1?
Robert Kubica pominjao se kao kandidat za vozača Vilijamsa u 2018. godini, ali od toga izgleda ipak neće biti ništa.

Kako prenosi autosport.com Rus Sergej Sirotkin sada je prvi kandidat za mesto u timu uz Lensa Strola koji je potvrđen kao prvi vozač.

Mladi Rus je zabeležio bolje rezultate od Poljaka tokom testova koji su obavljeni na stazi Jas Marina u Abu Dabiju, pokazala je analiza koju je Vilijams uradio protekle nedelje.

Robert Kubica je dugo slovio za prvog "pika", a Vilijams nije krio da je izgradio u poslednje vreme jake veze unutar tima. Ipak, budući da su čelnici tima još ranije saopštili da će rezultati isključivo biti merilo za vozačko mesto, Sirotkin je dobio prednost.

Autosport prenosi da je dogovor sa ruskim vozačem, koji već tri godine obavlja testove u F1, veoma blizu realizacije, ali da je ipak ostavljena doza rezerve.

Čak i ako ne dođe do dogovora sa Sirotkinom, Kubica nije prva rezerva, već je to Danil Kvajt, bivši vozač Red Bula i ekipe Toro Roso.

U trci je bio i i Pol di Resta, rezervi vozač Vilijamsa, ali je on ispao iz konkurencije.

Vilijams se još nije zvanično oglasio o tome koji će tandem nastupati za taj tim u 2018. godini.

Robert Kubica poslednji put nastupao je u šampionatu Formule 1 2010. godine, a nakon toga doživeo je tešku nesreću na reliju u Italiji, nakon čega je ozbiljno dovedeno u pitanje i da li će lekari moći da mu spasu šaku. Oni su, na sreću, uspeli u tome, ali su mu motoričke sposobnosti ograničene.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar