Tajson Fjuri dobio dozvolu da se vrati u ring!

Bivši svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Tajson Fjuri dobio je dozvolu da nastavi profesionalnu karijeru.  Bivši svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Tajson Fjuri dobio je dozvolu da nastavi profesionalnu karijeru, nakon što je prihvatio dvogodišnju suspenziju zbog upotrebe nedozvoljenih stimulativnih sredstava.

Ostali sportovi 15.12.2017 | 11:30
Tajson Fjuri dobio dozvolu da se vrati u ring!
On je dobio dozviolu nakon što je prihvatio dvogodišnju suspenziju zbog upotrebe nedozvoljenih stimulativnih sredstava, preneo je BBC.

Fjuri je u junu 2016. godine optužen za doping, a potom je i retroaktivno suspendovan od decembra 2015. na dve godine.

Ovaj 29-godišnji bokser je negirao da je koristio nedozvoljene steroide i tvrdio da je nedozvoljenu suspstancu u organizam uneo tako što je jeo nekastrirane divlje svinje, međutim, na kraju je prihvatio suspneziju.

Fjuri, poznat pod nadimkom "kralj Cigana", poslednju borbu imao je u novembru 2015. godine kada je savladao Ukrajinca Vladimira Klička. Titula koju je osvojio tom pobedom kasnije mu je oduzeta zbog dopinga.

On će se u ring vratiti pošto ponovo dobije boksersku dozvolu, a kako je u oktobru rekao neće je ponovo tražiti od britanskog Saveza, već će pokušati da je dobije u nekoj drugoj zemlji.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar