Iskreni Popovič: Kako sam "pokvario" Oldridža...?!

Trener San Antonija kaže da je on jedini krivac za loše igre Lamarkus Oldridža u prethodne dve sezone, a da su u ovoj trećoj "konačno kliknuli".

Košarka 16.12.2017 | 11:30
Iskreni Popovič: Kako sam "pokvario" Oldridža...?!
LaMarkus Oldridž bio je jedan od najtraženijih "slobodnih agenata" u leto 2015. godine, ali mu se najviše dopala "priča" Grega Popoviča kome nije bilo potrebno mnogo kako bi ga ubedio da je San Antonio idealan tim za njegov, odnosno - zajednički napredak.

Uz njega je u prvoj sezoni bio i legendarni Tim Dankan koji je trebalo da pomogne u "akmilatizaciji" ovog Teksašanina, a potom i da bude njegov naslednik...

Međutim, negde nije "kliknulo", Oldridž je pomalo i pokvario "koncencipiju" igre San Antonija po kojoj je do tada ovaj tim bio poznat, pre svega nije bilo onakvog "protoka lopte", a u bitnim mečevima je nestajao i nije davao bitan doprinos.

Stoga se ovog leta više pričalo o tome za koga će ga Popovič "trejdovati" i kako je San Antonio mogao tako grubo da proceni u vezi ovog igrača. Umesto toga - iznenađenje!

Oldridž (32) je potpisao produžetak saradnje sa Spursima i ove sezone zaigrao daleko bolje, proseci u praktično svim statističkim kategorijama su skočili, a San Antonio ima odličan skor (19-8) uoči povratka  Kavaja Lenarda ove noći protiv Maveriksa, nakon što nije igrao od maja.

U čemu je bio onda problem sa Oldridžom? Objasnio je iskreni Greg Popovič...

"Pričali smo o tome, smejali se, diskutovali šta bi trebalo da se desi, a na kraju ja sam 95% odgovoran za sve. Napravio sam grešku sa njim pošto sam previše pokušao da ga "istreniram". Možda vam to zvuči čudno, ali on je u ligi bio već devet godina i imao je jedan način kako je igrao i u kom se osećao komforno...", počeo je priču jedan od najboljih trenera svih vremena.

Hteo je da ga oblikuje na način na koji njemu odgovara zanemarivši da to možda i neće odgovarati samom igraču koji je dugo na velikoj sceni.

"Pokušao sam da ga pretvorim u Džeka Sigmu (eks Sijetl i Milvoki), govorio mu kako da igra sa "lakta" i mnoge druge osnovne stvari. To ga je zbunilo i nije odgovaralo njegovom košarkaškom stilu i to je moja krivica", objasnio je Greg Popovič.

Uvideo je svoju grešku i sada "opuštenije" radi sa Oldridžom.

Dogovor je da će ga u defanzivi "popraviti kao i sve ostale", dok je dogovor da o napadu "neće ni da priča sa njim" - jedina poruka je "budi Lamarkus Oldridž". Mnogi su prošli kroz ruke "vajara" Grega Popoviča, ali sa njima je bila drugačija priča...

"Kada su Kavaj i Toni Parker došli - bili su klinci. On je tu devet godina i nije navikao da igra drugačije. Nisam bio mudar...", zaključio je "Pop".

Oldridž ove sezone prosečno beleži 22,7 poena (50,1% iz igre) po meču uz 8,1 skok i 2,2 asistencije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar