Kolinda ne želi oduzeti priznanja

Hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović neće oduzeti odlikovanja hrvatskim vojnim i političkim funkcionerima osuđenim u Hagu za ratne zločine, jer su ih, kako navodi, dobili za odbranu od "velikosrpske agresije".

Region 12.12.2017 | 11:29
Kolinda ne želi oduzeti priznanja
Ona je u Bjelovaru, u kojem je otvorila privremenu predsjedničku kancelariju, navela da oduzimanje odlikovanja nije do sada primjenjivano, osim ako nije riječ o odlukama hrvatskih sudova.

Kitarovićeva nije bila na komemoraciji nekadašnjem komandantu Glavnog štaba HVO-a Slobodanu Praljku, mada je podržala šest osuđenih funkcionera Herceg-Bosne i izrazila nezadovoljatvo odlukom Haškog tribunala.

"Država se vodi razumom, a ne emocijama", navela je ona.

Kako podsjeća dio hrvatskih medija, Kitarovićeva je u više navrata zastupala izrazito desničarske stavove i sarađivala sa ljudima iz takvih krugova, od novinara do savjetnika.

Prve godine po preuzimanju dužnosti predsjednika Hrvatske nije bila u službenoj delegaciji na komemoraciji u Jasenovcu, već je otišla u jutarnji samostalni obilazak ovog stratišta, osuđujući uopšteno zločine i ne pominjući ko je ubijan u tom koncentracionom logoru.

Kitarovićeva je nedavno tokom komemoracije u Vukovaru poručila da Hrvatska i Srbija neće još dugo imati normalizovane odnose.

Izvor: Srna

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Шизофрено!

12.12.2017 10:53

Лудило које влада Хрватима је неизмјерљиво! Тзв. жесторка је у Хагу осуђена за злочине над Бошњацима а КИТАровић их одликује због "великосрпске агресије". Психијатри би рекли: Шизофрено!

ODGOVORITE
Name

Bolest

12.12.2017 11:27

Hrvati sa ovom šizofrenijom pokazuju da su u većini potomci ustaša koji su klali djecu,žene i starce.Oni,Ukrajinci-Banderaši i Baličke države(Letonija,Litvanija Estonija) su veći fašisti i neofašističke države za razliku od Njemačke iz koje je potekao.Kod Hrvata je problem i katolička crkva koja je imala ulogu u genocidu u NDH i do sada ne samo da se nije ogradila već kanonizuje Stepinca koji imao ulogu u NDH,a sada pojedini biskupi veličaju tu ideologiju.Osim Istre koja je većinski normalna,ostali dijelovi Hrvatske su za psihijatrijsko liječenje cjelokupne populacije.

Name

arex

12.12.2017 11:42

Cini ti se. Dodik i Covic sjede u BL i planiraju protiv trece strane. A mislim da nama je bolje da imamo muslimane uz nas je Hrvatima nikad ne mozes vjerovati.

Name

Drina

12.12.2017 16:50

Ti generali su svoja odlikovanja i dobili zbog počinjenih zločina koje je sud i utvrdio .Zašto bi im se sad ta odlikovanja oduzimala kad su samo izvršavali udruženi zločinački poduhvat. Sve po naređenju.

ODGOVORITE
Name

komendija

12.12.2017 17:00

Drzava se vodi razumom a ne emocijama,izjavila je ona???Haski sud je rekao svoje i gospodja ovo izjavi! Zamislite ostatak nacije kada ovakvu izjavu da predsjednica iste drzave?Nema lijeka za ovu bolest!

ODGOVORITE
Name

Гаврило Принцип

13.12.2017 00:33

Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се никога не боје, већ зато што се ничега не стиде.

ODGOVORITE
Name

Fratar

13.12.2017 06:05

Hrvatska Ustaska Tvorevina. HAG JE TO DOKAZAO I PRESUDIO.A NE ODUZETI PRIZNANJE OD STRANE DRZAVE ONIM KOJI SU OSUDJENI ZA RATNE ZLOCINE JESTE CISTO PRIZNANJE DRZAVE I PODRSKA ZLOCINIMA.

ODGOVORITE
Name

papir

19.12.2017 12:01

Sva priznanja i pohvale bez materialne strane mogu zadrzati za sebe i ako odlikovanje nije od zlata jer olova je pun Balkan.

ODGOVORITE