Makron poručio: Dolazim u Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsjednika Francuske Emanuela Makrona, u kojem Makron potvrđuje da će posjetiti Srbiju.

Srbija 12.12.2017 | 10:14
Makron poručio: Dolazim u Srbiju
Emanuel Makron u pismu ističe da su odnosi između dvije zemlje zasnovani na prijateljskim, davnašnjim i dubokim vezama koje posebno obilježava bratstvo po oružju koje je ujedinilo dva naroda tokom Prvog svjetskog rata i koje je učvrstilo njihovo prijateljstvo.

"Srbija je danas jedan važan strateški partner Francuske. Francuska sa postojanošću podržava približavanje Vaše zemlje sa Evropskom unijom koja ostaje suštinski stožer za stabilnost i ekonomski razvoj našeg kontinenta. Vaša vlada je ovih posljednjih godina radila sa odlučnošću na jačanju stabilnosti Zapadnog Balkana i na njegovom ekonomskom razvoju, a to djelovanje želim da pozdravim", poručio je Makron.



Pored kvaliteta naših političkih odnosa, naši ekonomski odnosi su nedavno ojačali, a to je znak interesovanja francuskih preduzeća za srpsko tržište i za perspektive ekonomskog rasta Srbije, konstatovao je Makron, navodi se u saopštenju Pres-službe predsjednika Srbije.

"Po tom pitanju, želim da privučem Vašu pažnju na kvalitet francuske ponude u sektoru infrastrukture, posebno urbane i aerodromske i u oblasti energetike. Više francuskih preduzeća je pozicionirano za velike ugovore u Srbiji u tim oblastima", ističe Makron.

Predsjednik Francuske podsjeća da je imao "veliko zadovoljstvo" da sa Vučićem razgovara na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u septembru.

"Tokom našeg razgovora, iznijeli ste mogućnost da ja posjetim Vašu zemlju u 2018, veoma značajnoj godini za obilježavanje našeg savezništva u prvom svjetskom sukobu. Veoma sam Vam zahvalan na ovom pozivu i potvrđujem Vam svoju namjeru da dođem u posetu Srbiji čim budem imao priliku za to", zaključio je Makron.

Makron i Vučić će večeras razgovarati u Parizu.

Izvor: RTS/Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

makron

12.12.2017 09:34

znaion gdje treba i gdjece biti ugoscen i dobro docekan nema boljeg gostoprimstva od srbskog gostoprimstva

ODGOVORITE
Name

jole

12.12.2017 10:08

Vucicu pokazi mu prije rucka sta je prijateljima uradio sa bombama.Nemoras mu nista reci.

Name

yx

12.12.2017 14:16

Ma, ima tu još neki signala. O, kskvim odnosima prica ovaj čovek kada se svakodnevno prodaju resursi i ono što su nas ucili da su prvi znaci neokolonijalizma. Fala bogu cela Srbija će se sjatiti u Beograd, a granice ce nam cudom padati. Promisljeno!!