Đinđićeva ćerka radi u Vladi

Jovana Đinđić, ćerka pokojnog premijera Zorana Đinđića, angažovana je u Vladi Srbije. Ona već neko vreme radi u Vladinom Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

Srbija 11.12.2017 | 16:23
Đinđićeva ćerka radi u Vladi
Ćerka nekadašnjeg lidera DS-a od početka 2016. godine radi u vladinim institucijama, a trenutno je zaposlena na mestu koordinatorke za rodnu ravnopravnost i ljudska prava u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

 
Kako piše na zvaničnom sajtu te Vladine institucije, na tu poziciju je došla u junu 2017. godine, a prethodno je radila kao programska asistentkinja.

Ipak, njen angažman u Timu za socijalno uključivanje kreće u martu 2016, kada je počela da stažira. Tada se, kako piše u njenoj biografiji, bavila pitanjima LGBT populacije, uključivanjem Roma i Romkinja i inkluzivnim obrazovanje.

Od oktobra do decembra prošle godine stažirala je i u Grupi za socijalnu inkluziju pri Ministarstvu prosvete i nauke, da bi se potom vratila u ogranizaciju iz koje je krenula.

Master studije završila u Londonu

Jovana Đinđić je, inače, diplomirala 2013. godine na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum, na smeru Komunikologija.

Posle završenog fakulteta nastavila je školovanje na Univerzitetskom koledžu u Londonu, gde je završila master studije iz oblasti socijalne kognicije.

Kako su za medije pričali njeni profesori u Beogradu, bila je među najboljim studentima. Opisivali su je kao skromnu, savesnu i vrednu.

- Jedne godine je kao vrhunski student dobila stipendiju, ali je odbila da je primi. Rekla je da ona ima novca da plati studije, a da bi stipendiju trebalo da dobije neko kome je potrebnija - ispričali su pre nekoliko godina njeni profesori.

(Blic)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ZLATAN

11.12.2017 15:51

A vrhunac sposobnosti je Singidunum. O tempora! O mores! - CICERON O vremena! O morala!

ODGOVORITE
Name

Pitalac

11.12.2017 16:21

I? Pa sta onda? Zar kcerka jednog Zorana Djindjica ne treba da radi u Vladi?! Njen otac nije ni toliko zasluzio? Ma sta hoce taj tip od autora ovog clanka da kaze? Ma sram ga bilo!

ODGOVORITE
Name

глас народа

11.12.2017 16:40

Хоће рећи да потомци таквог изрода и издајника не треба да сједе у скупштини или гдје већ и соле нам памет поред толико школованих младих људи који због оваквих случајева не могу добити шансу па морају преко да би обезбједили голу егзистенцију!

Name

Sa strane

11.12.2017 21:53

Zoran je bio uz nas kad nas je Milošević izdavao. Nisi ti nikakav "glas naroda". Narod nije glup, što se za tebe ne bi dalo reći. Inače, psiholozi kažu da osobe koje često govore u množini, odnosno svoje mišljenje predstavljaju kao stav neke imaginarne grupe, imaju problem sa percepcijom sveta oko sebe. Razmisli i tome...

Name

hej Pitalac

15.12.2017 16:09

Ta nemoj zdravo da se jedis,svako ima pravo na svoje misljenje.

Name

dinastije

11.12.2017 16:45

Kad se na mjestu bošnjačkog člana predsjedništva BiH može praviti dinastija što ne bi mogla i u vladi Srbije ako je Jovana stvarno sposobna za rad u vladi.

ODGOVORITE