Novak kao Federer - novi reket za 2018. i patike?!

Kada je Rodžer Federer promenio reket i uzeo onaj sa većom "glavom", mnogi su mislili da je to potez očajnika kojem je karijera na zalasku, ali. . .

Tenis 11.12.2017 | 18:30
Novak kao Federer - novi reket za 2018. i patike?!
Rezultati su počeli da se pokazuju tri sezone kasnije, posebno kod bekhenda, a kulminacija je stigla u 2017. kada je osvojio sedam titula, među kojima su one sa Australijan opena i Vimbldona.

Švajcarčevim stopama krenuo je najbolji srpski sportista Novak Đoković koji je uveliko priprema za povratak na teren posle šestomesečne pauze – trenutno 12. igrač na ATP listi trenira u Monte Karlu pod budnim okom trenera Andrea Agasija i Radeka Šćepaneka. 

Osim novog trenera, zahvaljujući novinari Kregu O’Šenesiju, koji vodi blog "Brain game tennis" i redovno radi analize za ATP, otkriveno je da Đoković testira novi reket. Nezvanično, u pitanju je model "Hed Prestiž pro" (HEAD Prestige Pro). 

"Kada su reketi potpuno crni, znači da je u pitanju testiranje novog modela", napisao je O’Šenesi. 

On se trenutno nalazi u 'Kneževini' gde nekoliko dana prati rad srpskog igrača, a u tom periodu su se pojavile informacije da Đoković razmišlja i o promeni patika. 

Od početka karijere je nosio takozvane "Barikade" kompanije "Adidas", ali sada se spekuliše da bi mogao da promeni proizvođača i pređe u "Asiks". 

"Nastavljam sa treninzima... Nove tehnike, drugačija oprema i mnogo inovacija da unapredim igru i sprečim potencijalne povrede. Super se osećam!! Kako ste vi proveli vikend?", napisao je nedavno na "Fejsbuku". 

Osvajač 12 Grend slem titula nije igrao od Vimbldona zbog povrede lakta, a vratiće se na egzibiciji u Abu Dabiju. Potom će učestvovati na turniru u Dohi, koji će mu poslužiti kao prava priprema za januarski Australijan open.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar