SP: Srpkinje večeras za prvo mjesto!

Srpske rukometašice bore se protiv Južne Koreje za čelnu poziciju u Grupi D.

Ostali sportovi 08.12.2017 | 16:45
SP: Srpkinje večeras za prvo mjesto!
Na pobedu!

Odlučujući meč Srbije – s Koreankama za prvo mesto! Rukometašice Srbije od 20.30 igraju protiv Južne Koreje odlučujući meč grupe D na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

Poruka koja odzvanja iz stručnog štaba Srbije na čelu sa Ljubomirom Obradovićem. Naše rukometašice se u poslednjem kolu Grupe D Svetskog prvenstva u Nemačkoj susreću sa reprezentacijom Južne Koreje (20.30), a svi, od selektora do rukometašica, saglasni su u stavu da treba ići na trijumf nad nezgodnim Azijatkinjama.

"Igramo poslednju utakmicu u grupi, znaćemo sve rezultate, pa i protivnika u osmini finala. Biće nam mnogo jasnije sve, Koreja je ozbiljan protivnik, pobedila je Holandiju, pružila dobar otpor Nemicama. Čeka nas težak posao, jer je reč o disciplinovanoj i angažovanoj ekipi, a takvi moramo da budemo i mi. Moramo da idemo na pobedu, čeka nas zahtevna utakmica", poručio je selektor Srbije, a prenosi Sportski žurnal.

Obradovićev pomoćnik Živojin Maksićdetaljno je do kasno u noć analizirao naše rivalke, čiju je reprezentaciju predvodio na Univerzijadi 2015. godine u Guangdžouu.

"Učesnici su svakog velikog takmičenja, prva je Univerzijada organizovana baš tamo. Gvon im je najbolja, ali je povređena. Ipak, Rju je odlično menja, opasna je, takođe i desni bek je za svako poštovanje. Igra vrhunski na svakom meču. Za razliku od drugih njihovih selekcija mogu da odigraju 6-0 odbranu, kao i duboku, krila su im odlična, ističu se na svakom meču", kazao je Maksić.

A sada malo detaljnije o kalkulacijama...

Srpske gracije su trenutno na drugom mestu, a pobeda protiv devojaka iz Azije obezbedila bi nam najmanje drugo mesto. Ukoliko Nemačka ne bude bolja od Holandije, onda će pulenke Ljubomira Obradovića zauzeti vodeću poziciju i ukrstiti koplja sa četvrtoplasiranom reprezentacijom iz Grupe C.

Ako kojim slučajem naše devojke podele plen sa Korejkama, opet je sigurna druga pozicija. U slučaju da Holandija pobedi Nemačku, pravi se krug, tri selekcije, tri remija u međusobnim duelima i moguće prvo mesto za Srbiju zbog gol-razlike (Srbija +33, Nemačka sigurno ne bolje od +32, Holandija najmanje +31). Uslov je da Holanđanke ne trijumfuju sa više od tri razlike i ne bude mnogo pogodaka na okršaju Holandija - Nemačka. Ako izgube, naše devojke će biti treće ili čak četvrte u slučaju trijumfa Holanđanki sa više od dva gola razlike.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar