Oni čekaju Zvezdu i Partizan na žrijebu!

Čekamo žreb u ponedeljak: Ovo je 16 mogućih rivala Zvezde i Partizana! Ko su najpoželjniji, a ko rivali za izbegavanja u šesnaestini finala Lige Evrope.  Partizan i Zvezda mogu na Atletiko, Milan, Lacio. . . ! Fudbalere Partizana i Crvene zvezde u ponedeljak na žrebu šesnaestine finala LE očekuju identični potencijalni rivali, među kojima su brojni evropski giganti.  Pročitajte imena preostalih 30 učesnika "nokaut" faze Lige Evrope, među kojima je i 16 potencijalnih protivnika srpskih klubova. Goleada Arsenala, Ivanović strelac za Zenit.

Fudbal 07.12.2017 | 23:58
Oni čekaju Zvezdu i Partizan na žrijebu!
Posle Partizana, i Crvena zvezda je overila plasman u Ligu Evrope i ispisala najlepšu stranicu srpskog fudbala u poslednje dve decenije! Posle 25 godina, crveno-beli su prezimili u Evropi i zajedno sa večitim rivalom sa nestrpljenjem i euforijom čekaju žreb za nokaut fazu Lige Evrope u ponedeljak u 13.00 časova.  

Grupna faza je iza večitih, ogroman je uspeh napravljen ali naravno da može još da se sanja! Kolike su šance Crvene zvezde i Partizana da prođu u osminu finala Lige Evrope, u mnogome će zavisiti od žreba. Večeras je stavljena tačka na grupnu fazu i poznato je svih 32 učenika šesnaestine finala.

Pošto su zauzeli druga mesta u svojim grupama, beogradski velikani će u žrebu biti u drugoj polovini, među nenosiocima. Zajedno sa 12 drugoplasiranih timova iz grupa i četiri od osam klubova koji su zauzeli treća mesta u grupama Lige šampiona. Po broju osvojenih bodova su učesnici iz Lige šampiona razvrstani u povlašćene i nepovlašćene.

Crvena zvezda i partizan imaju 15 istih mogučih rivala. Plus što jedni mogu na Arsenal, a drugi na Dinamo iz Kijeva s obzirom da je na žrebu isključeno da se sastanu timovi koji su bili u grupi. Crveno-beli mogu na Kijevljane, a crno-beli na Tobdžije iz Londona.

Preostali mogući rivali su: Viljareal, Milan, Red Bul Salcburg, Lacio,  CSKA Moskva, RB Lajpcig, Atletiko Madrid, Sporting Lisabon, Braga, Atalanta,  Lokomotiva Moskva, Atletik Bilbao, Viktorija Plzenj i Zenit.

Pored Crvene zvezde i Partizana, u drugom šeširu među nepovlašćenima (naši klubovi ne mogu protiv njih) se nalaze još: Astana, Ludogorec, AEK, Lion, Kopenhagen, Steaua, Marselj, Ostersunds, Nica, Real Sosijedad, Napoli, Spartak Moskva, Borusija Dortmund i Seltik.  

Jasno je da je prvi šeitr mnogo jači od drugog i da “večiti” protiv većine potencijalnih rivala neće biti u ulogama favorita, ali ima i tu nekih mogučih protivnika za probrati. Red Bul Salcburg, Braga, Atalanta, Viktorij Plzenj svakako delujiu kao lakše opcije od Arsenala, Atletiko Madrida, Atletik Bilbaao, Zenita ili Lacija.

Do ponedeljka će biti nagađanja, analiziranja, raznih teorija zašto je neko poželjan rival, a neko za izbegavanje. A nešto posle podneva ćemo saznati i koji klubovi će 15. i 22. februara odmeriti snage sa Crvenom zvezdom i Partizanom u šesanestini finbala Lige Evrope. 

Po okončanju takmičenja po grupama u Ligi Evrope, poznati su svi učesnici šesnaestine finala drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Od ranije je bilo poznato da će se u "bubnju" naći trećeplasirane ekipe iz Lige šampiona: CSKA Moskva, Atletiko Madrid, Lajpcig, Sporting (povlašćeni), Napoli, Spartak Moskva, Seltik i Borusija Dortmund (nepovlašćeni), dok je u četvrtak uveče zaključen spisak 24 tima koja su prebrodila jesen u Ligi Evrope.

S obzirom na to da ni Partizan ni Crvena zvezda neće biti povlašćeni na žrebu, mogući rivali su im CSKA, Atletiko, Lajpcig, Sporting i pobednici 12 grupa Lige Evrope: Viljareal, Dinamo Kijev, Braga, Milan, Atalanta, Lokomotiva Moskva, Plzenj, Arsenal, Salcburg, Atletik Bilbao, Lacio i Zenit.

Napomena: Partizan ne može da izvuče Dinamo iz Kijeva, a Crvena zvezda da se ponovo sastane sa Arsenalom.

Nepovlašćene ekipe su još Astana, Ludogorec, AEK, Lion, Kopenhagen, Steaua, Olimpik Marsej, Estersund, Nica i Sosijedad.

Žreb u Nionu na programu je u ponedeljak 11. decembra u 13 časova. Prve utakmice biće odigrane 14. februara 2018. godine, dok su revanši sedam dana kasnije.

Finale se igra 16. maja u Lionu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar