Srpski fudbal će pamtiti 7. decembar 2017. godine!

Današnji dan, 7. decembar 2017. ostaće zauvek zapisan kao jedan od najvažnijih datuma u istoriji srpskog klupskog fudbala.

Fudbal 07.12.2017 | 23:44
Srpski fudbal će pamtiti 7. decembar 2017. godine!
Prvi put u istoriji ove igre dva kluba iz Srbije će nastupiti u prolećnom delu nekog evropskog klupskog takmičenja!

Crvena zvezda je bila prvak Evrope, često igrala u završnici evrokupova, Partizan takođe ima bogatu istoriju evropskog proleća, bio je i finalista Kupa šampiona, ali nikad zajedno nisu nastupali u Evropi posle zime.

Pobedom Zvezde nad Kelnom u šestom kolu Grupe H Lige Evrope to se konačno dogodilo, jer su se crveno-beli pridružili najvećem rivalu u nokaut fazi LE.

Ko će im biti protivnici saznaćemo 11. decembra posle žreba u Nionu (13h), a potencijalni rivali su CSKA, Atletiko Madridom, Lajpcigom i Sportingom iz Lisabona od timova koji su došli iz Lige šampiona, te Viljareal, Dinamo Kijev* (Zvezdi), Braga, Milan, Atalanta, Lokomotiva Moskva, Arsenal* (Partizanu), Salcburg, Lacio, Viktorija Plzenj, Atletik Bilbao i Zenit, osvajači grupa u LE.

Utakmice su na programu 15. i 22. februara 2018, a Partizan i Zvezda će kao drugoplasirani timovi u grupnoj fazi biti domaćin prvog meča, pa gostovati u revanšu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar