Vučićeva slika u školama Srbije

Na zidu zbornice u srednjoj školi “Nikola Tesla” u Kostolcu istaknuta je fotografija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Srbija 07.12.2017 | 22:40
Vučićeva slika u školama Srbije
Direktor škole Goran Nestorović kaže da je slika istaknuta na njegovu inicijativu zbog posjete ministra prosvjete Mladena Šarčevića.

 “Ne vidim tu ništa loše. Našu školu je juče prvi put posetila visoka državna delegacija i onda smo u okviru dekoracije, a i zbog želje da se prikaže kult državnosti, fotografiju koja se inače nalazi u mojoj kancelariji prebacili u zbornicu“, navodi direktor ove srednje škole.

 On dodaje i da je cijela škola povodom posjete delegacije bila dekorisana slikama, kako je naveo, srpskih velikana poput Mihajla Pupina, Nikole Tesle, kao i peharima i medaljama učenika škole i da mu je žao što to mediji nisu primjetili.

Na pitanje novinara Insajdera zar nije dovoljan kult državnosti zastava Srbije, Nestorović navodi da u školi, ali u njegovoj kancelariji postoje brojne zastave, ali smatra da i fotografija predsjednika kazuje isto.

“Djeca će u narednom periodu, kao dio gradiva učiti o predsjedniku Aleksandru Vučiću kao jednom od predsjednika Srbije“, kaže Nestorović dodajući da je on, dok je predsjednik bio Tomislav Nikolić, u svojoj kancelariji imao i uramljenu njegovu fotografiju.

Nestorović dodaje i da se on ne bavi politikom, ali na pitanje novinara da li je član Srpske napredne stranke kaže da jeste, ali ne i aktivan član.

Uprkos činjenici da je u toj prostoriji proveo dvadesetak minuta, ministar Šarčević je naveo da sliku nije ni vidio.

Izvor: Insajder

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

slikom.na.sliku

07.12.2017 23:39

Zarje.srbija.jednopartijska.drzava.dase.mece.slika.jednog.tek.izbrano.presjedniku.kakva.pocast.tom.mirotvorcu.sa.blesavijem.abicijama.

ODGOVORITE
Name

Regan

08.12.2017 04:25

Pa sto nije stavio Teslu i Pupina u zbornicu,to su umovi,sta je koji moj Vucic pi.....usti osim sto prelijeva iz supljeg u prazno i maze oci narodu ko i ovaj baja ovde.

ODGOVORITE
Name

re Regan

08.12.2017 08:20

Nema veze, u Srpcu u opštinskoj upravi vise slike Mile (sa njih pogledaom strijelja kao vuk) dinenzije 1m x 0.6m. Strašno. Totalno smo bolesna nacija ali problem je što nam lijeka nema.

Name

Re

08.12.2017 07:16

De se bar nauci pisat pa komentarisi nesto dalje. Bar toliko mozes ako se potrudis.

ODGOVORITE
Name

Tu realista

16.12.2017 13:10

Mani treba takva Miletova ,..od 1m sa 06m da stavim na frižider

Name

Bolesno

08.12.2017 08:27

Bolest nebesko-letećih idiota je neizlječiva...

ODGOVORITE
Name

Jasta

15.12.2017 16:14

Sve je isto samo njega nema...

ODGOVORITE