EL: CSKA silovit, Makabi jači od Valensije!

CSKA silan, Grin promašio produžetak u Tel Avivu! Košarkaši CSKA ubedljivo su savladali Bamberg 92:76, dok je Makabi savladao Valensiju 94:91, u 11. kolu Evrolige.  PAO se izgubio u Zelenoj šumi, Armejci marširali kroz Bamberg! Žalgiris napravio iznenađenje u 11. kolu.  Makabi rasterao Slepe miševe, Grin promašio trojku za produžetak! Ponos Izraela slavio s 94:91.

Košarka 07.12.2017 | 22:15
EL: CSKA silovit, Makabi jači od Valensije!
"Armejci" su zabeležili devetu pobedu i nastavili trku sa Olimpijakosom za prvo mesto na tabeli.

Rusi su meč prelomili na prelazu između poslednje dve četvrtine, serijom 29:12 su stekli nedostižnih 19 poena prednosti.

CSKA je do treće uzastopne pobede predvodio Nando de Kolo sa 20 poena uz četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Odlično ga je pratio Vil Klajburn sa 15 poena i devet skokova, dok su dvocifren učinak imali još Serhio Rodriges sa 15 poena uz sedam asistencija, te Semen Antonov i Kori Higins sa po 12 poena.

Najefikasniji u redovima Bamberga bio je Ogustan Rubit sa 16 poena, dok je 13 dodao Riki Hikmen. Bamberg je doživeo šesti poraz, treći u poslednja četiri meča, pa je van plej-of zone.

Znatno dramatičnije je bilo u Tel Avivu gde je Makabi kontrolisao ritam meča do same završice, ušao u poslednji minut sa 90:81, a onoda umalo prokockao pobedu.

Vil Tomas sa četiri poena, te Aron Dornekamp i Sem van Rsom trojkama dovode Špance na samo tri poena zaostatka, Majkl Rol gubi loptu 13 sekundi pre kraja i Valensija dobija napad za produžetak, ali Erik Grin ne uspeva da pogodi trojku.

Makabi je do sedme pobede predvodio Pjer Džekson sa 21 poenom uz četiri asistencije, u stopu ga je pratio Dešon Tomas sa 20, dok je Atrsjom Parahuskis dodao 14, a Noris Kol ubacio 12 uz pet skokova i četiri proigravanja.

S druge strane, tragičar Grin je bio najefikasniji u timu Valensije sa 24 poena i sedam asistencija, 15 je postigao Fernando San Emeterio uz pet skokova, dok je 11 dodao Giljem Vives.

Panatinaikos je pao posle osam vezanih pobeda. I to u Kaunusu, gde je Žalgiris slavio sa 80:75 u utakmici 11. kola Evrolige. Ovo je litvanskom šampionu bio šesti trijumf u elitnom takmičenju, dok je grčki velikan doživeo četvrti poraz.

Žalgiris je diktirao tempo u većem delu utakmice, imao je domaćin i 17 poena prednosti, ali je Panatinaikos uspeo u samom finišu uspeo da ublaži poraz.

Paulijus Jankunas je sa 17 poena bio najefikasniji u ekipi Žalgirisa, Aron Vajt ubacio je 13, a Kevin Pangos 12 poena. Vasilije Micić igrao je 19 minuta i postigao četiri poena.

Nikos Papas je predvodio atinsku ekipu sa 16 poena, Kris Singlton dodao je na to još 15.

Moskovski CSKA je bio dominantan na gostovanju nemačkom Bambergu - 92:76. Armejcima je to bio osmi trijumf u Evroligi, a Bamberg je pretrpeo peti neuspeh.

Nando de Kolo je tradicionalno bio na visini zadatka, utakmicu je završio sa 20 poena. Vil Klejburn ubacio je 15, a Ćaćo Rodrigez se zaustavio na broju 14.

Ogastin Rabit bio je najefikasniji u Bambergu sa 16 poena, a tri manje postigao je Riki Hikman.

Makabi rasterao Slepe miševe, Grin promašio trojku za produžetak! Ponos Izraela slavio s 94:91.

Dva raspoložena igrača bila su dovoljna Makabiju iz Tel Aviva da na svom parketu nadigra Valensiju u 11. kolu Evrolige - 94:91. Najviše su se istakali Dešon Tomas (20p) i Pjer Džekson (21p). Valensija je konstantno kasnila tokom celog meča, imala je nekoliko trzaja u poslednjoj četvrtini, imala čak i šut za tri poena za produžetak, a promašio ga je najbolji igrač Slepih miševa Erik Grin (24 poena) na četiri sekunde pre kraja.

Tim Nevena Spahije je više išao na završetke akcija za dva poena, dosta manje je bilo šuteva za tri poena. Ta taktika mu se prilično dobro isplatila.

Valensija je došla u Izrael bez Bojana Dubljevića i to se videlo u reketu gde je dominiraoArt Parahuski (14p). Probali su gosti iz Španije da zaprete u poslednjoj deonici, ali se videlo da im je nedostajalo svežine. Na kraju ni koncentracije i sreće.

Duža klupa Makabija je presudila. I upravo se to videlo u ovoj utakmici. Taman kada su gosti krenuli da stižu rezultat, ponestalo im je daha, pali su fizički, a kvalitetan timSpahije je to iskoristio.

Valensija će u narednom kolu dočekati Crvenu zvezdu u Španiji 15. decembra.

Videćemo da li će se Dubljević i Abalde oporaviti za ovaj meč, kao i u kakvom će raspoloženju Zvezda putovati u Španiju posle sutrašnjeg meča protiv Anadolu Efesa koji se igra u Pioniru od 19 časova.

Evroliga, 11. kolo:

Bamberg – CSKA 76:92
Makabi – Valensija 94:91
Žalgiris – PAO 80:74

20:30 Baskonija – Unikaha
20:45 Armani – Himki

Petak:
19:00 Tvezda – Efes
20:00 Olimpijakos – Real Madrid
21:00 Barselona – Fenerbahče

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar