Komemoracija Peri Mitroviću

U Centru za kulturu „Filip Višnjić“ u Ugljeviku danas je održana komemoracija bivšem narodnom poslaniku ove podmajevičke opštine Peri Mitroviću.

Republika Srpska 07.12.2017 | 22:12
Komemoracija Peri Mitroviću
Nakon duge i teške bolesti Pero Mitrović je u 58. godini preminuo 5. decembra u Opštoj bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini.

Na komemorativnom skupu ispred opštine Ugljevik obratio se načelnik Vasilije Perić i istakao da je Pero Mitrović cijeli život radio predano i za dobrobit svih građana.

"Radio je ozbiljno, posvećeno, profesionalno i predano. Bio je intelektualac i po formalnom obrazovanju i po opštoj kulturi i manirima. Znao je, i kad se biju najteže političke bitke , da svojim blagim osmijehom uljepša atmosferu, stavljajući do znanja da je život prolazan“, rekao je Perić.

U ime članstva i organa Saveza nezavisnih socijaldemokrata, čiji je član bio pokojni Mitrović, obratio se predsjednik Opštinskog odbora SNSD Ugljevik Milutin Tasovac.



„Opraštamo se od velikog čovjeka koji je imao sve pozitivne osobine koje ta riječ znači, a koje je naš prijatelj Pero nosio cijeli svoj politički rad nedozvoljavajući da politika sa svim svojim izazovima, manama koje nosi to uništi“, rekao je Tasovac obraćajući se prisutnima.

On je istakao da je Pero Mitrović bio jedan od temelja časnog političkog bitisanja SNSD-a.

Od Pere Mitrovića ispred Rudnika i termoelektrane
„Ugljevik“, čiji je radnik bio, oprostio se direktor za Korporativne poslove Žiko Krunić kao i prijatelj Raco Marković.

Pero Mitrović rođen je 1959. godine u Donjem Zabrđu, završio je Mašinski fakultet u Sarajevu i od 1986. godine radi na RiTE Ugljevik.

Od 2006-2010 godine Pero Mitrović bio je poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, od 2012-2016 godine bio je odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Ugljevik.

Od 2009-2013 godine Mitrović je bio rukovodilac Radne jedinice „Elektrodistribucije Ugljevik“, a smrt ga je zatekla na radnom mjestu Koordinatora za Termoelektranu u RiTE „Ugljevik“.

Iza Pere Mitrovića ostala su dva sina i supruga.

Mitrović je sahranjen na mjesnom groblju u rodnom Zabrđu.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Re;

08.12.2017 13:19

Tu je i lopovcina Krunic, samo ga makli malo u stranu i nastavi krasti za SNSD a i sebi.Tesko zemlji koja ih trpi.

ODGOVORITE