Višegrad: Kusta i Duraković na sudu

Nakon pripremnog ročišta u Osnovnom sudu u Višegradu po tužbi režisera Emira Kusturice protiv bivšeg načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića neće biti ništa od sudskog poravnanja.

Republika Srpska 07.12.2017 | 20:04
Višegrad: Kusta i Duraković na sudu
Kusturica je tužio Durakovića poslije objavljivanja teksta u listu „Dnevni avaz“ u kome je bivši prvi čovjek Srebrenice optužio režisera da stoji iza projekta formiranja Nacionalnog parka „Drina“ i spajanja sa nacionalnim parkom „Tara“ u Srbiji.

Prema Durakovićevoj tadašnjoj izjavi park bi trebalo da se formira na posjedima u vlasništvu Bošnjaka i da zaobilazi srpska sela u ovoj opštini.

„Ideja da ja nekom otimam zemlju i to posebno bošnjačku nije zasnovana ni na čemu osim na pustoj mržnji iz Sarajeva i tome u čemu oni žive već 30 godina od kako su počeli da vrijeđaju moju porodicu i mene“, rekao je kratko Kusturica novinarima u Višegradu.

Duraković je potvrdio da je riječ o tekstu koji je izašao u „Avazu“ gdje je naslov bio bombastičan u kome se kaže „da Kusturica režira otimanje bošnjačke zemlje“.

„Ni u jednom dijelu tog teksta nisam našao da sam prozvan za nešto ali je on mene tu potkačio, zašto to su njegovi razlozi, i zašto se primitivno osuo na mene to ne znam, „dodao je Duraković.

Prema tada Durakovićevoj izjavi tom dnevnom listu teritorija nacionalnog parka bi bila samo na bošnjačkoj zemi.

„ Svi mi želimo taj park ali je simptomatično kako su mape ucrtane , ko su akteri u svemu u tome. Mi smo malo negodovali u svemu tome i završili smo na sudu i da nemamo pravo ništa reći“, istakao je Duraković.

Duraković je Kusturici pripisao da je gradeći Andrićgrad prao pare i, kako je rekao, otimao bošnjačku zemlju.

„Sve su to netačni podaci i ta kleveta o pokušaju pljačke bošnjačke zemlje i pranju novca .Jesam par puta oprao novac ali onaj koji mi je zaostao u farmerkama pa je mašina za veš oprala . A ovo na šta su oni aludirali to niti je postojalo jer smo imali toliko komisija, ispekcija i poreskih i drugih koje bi sigurno utvrdile da je bilo šta ili da smo hiljadu maraka oprali a ne tih mojih stotinu dinara u starom džepu“, kazao je Kusturica.

Kusturica je zbog klevete tražio odštetu od 12.000 KM.

Suđenje će biti nastavljeno.



BN televizija

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

@Dragutin

07.12.2017 19:08

Sto ne pisete da je ovaj vajni Kusturica covjeku u sudu tri puta psovo mater u prisudstvu sudija,sto ovakve vijesti presutkujete zasto u ime cega.

ODGOVORITE
Name

Re Dragutin

07.12.2017 20:57

Kako si ti došao do tog saznanja o psovanju? Potkrijepi to malo nekakvim dokazom. Naš narod voli po malo da lupeta neistine pa mislim da si u toj grupaciji i ti.

Name

Xxl

07.12.2017 21:25

KUSTA JE PRODO VJERU ZA VECERU....I SAD JE KO BIVA VELIKI DODIKOV SRBO.XAXAXA....VOLI DODIKA DO POSLEDNJG EURA...TAKO JE TO...KRIMOSI OBADVA.

Name

Slavica Matijaš

07.12.2017 19:19

Da je tuziteljici dvorskoj Slavici Matijaš ovaj slučaj ona bi ga završila u korist Kusturice kako tako,a umobolni šef Milorad Dodik bio bi presrecan kad bi vidio kako njegovi nepismeni tužioci brane pranje novca svog bolesnog vođe.

ODGOVORITE
Name

Xxl

07.12.2017 21:31

opanci bogati obadvojica..avioni. kamioni. helikopteri..a narod nema sta da halise..majku im j....

Name

Ne Znam Sta Da Dodam

07.12.2017 20:25

covjek je priznao da ne pere pare nego da vlada ulaze u njegov posao bespovratna sredstva tako da ni ne mora nista da pere. E sad koliko ima istine da se tu uvlaci kapital sa Kosova i da ce Kusta sve da proda Pecoliju ne znam al kako god sramota je sta ljudi kojim je vlast dala da rade sta hoce mogu raditi od normalnog svijeta. Od rusenja starina po Hercegovini sve radi jeftinog kamena do ovog zadnjeg gdje sebi pokusava da ugrabi nacionalni park

ODGOVORITE
Name

Bistrik

07.12.2017 20:32

Kusta legendo rado ti se sjetim rahmetli Murata a Boga mi i Dunje.

ODGOVORITE
Name

Xxl

07.12.2017 21:28

DOBRO KAZANO...BRAVO..KAD JE VALJO STO NIJE OSTO U SARAJEVU..PAPAK JEDAN MAFIJASKI..A SAD ON SRBIN IL VE STA..NEZMA NI ON..VOLI SAMO PARE.

Name

Bistrik

08.12.2017 05:04

A i rahmetli Senije i ćelavog sina.

Name

ре бистрик

08.12.2017 08:34

Ја како боли истина..... Раскопај ти по тавану, можда сазнаш више ко си и шта си. Често су се у вријеме турског зулума иконе криле баш на том мјесту. Нешто ми говори, да је твоја Крсна Слава Св. Јован Крститељ. Лако је објаснити зашто се данас поједини Муслимани презивају Југовић, Ковачевић, Бабић итд. Зулум и сила натјерала да се име промјени а презиме је остало.

Name

@ре бистрик

08.12.2017 13:40

Sta da radim kad tavana nemam?Ojha Milojko!

Name

rerere bistrik

08.12.2017 16:08

Nemaš ti, nažalost ni svog identiteta niti porijekla, pa nesrećan bauljaš i posrćeš.