Vuković: Srbija primjer regionu

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković učestvovao je danas u radu Međunarodne poslovne konferencije „Kuda i kako dalje u biznisu u 2018" koja je održana u Banjaluci.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Vuković je istakao da primjer uspješnog djelovanja u regionu, kad je riječ o obezbjeđivanju investicija, treba da bude Srbija, koja se ovim pitanjem bavi na najvišem nivou.

„U Srbiji organizovano, od državne vlasti do lokalnih zajednica, dovode investitore u sve krajeve zemlje; od sjevera do juga, odnosno, od istoka do zapada. To je jedini ispravan put, jer se na taj način obezbjeđuje ravnopravan razvoj svih lokalnih zajednica i ostvaruje mogućnost da se stanovništvo zadrži u svim dijelovima zemlje", rekao je Vuković.

Vuković je istakao da predstavnici lokalnih zajednica u Republici Srpskoj nastoje da obezbijede pogodnosti investitorima, tako što izgrađuju poslovne zone, povoljno ili čak besplatno daju zemljište, skraćuju procedure oko izdavanja građevinskih dozvola, ali to, očigledno, nije dovoljno.

„Problem je, između ostalog, u lošem političkom ambijentu, poreskoj politici, nedostatku odgovarajuće saobraćajne infrastrukture...Sve su ovo pitanja na koja ne može uticati lokalna zajednica", rekao je Vuković.

Na današnjem skupu uspješni menadžeri iz regiona govorili su o vlastitim iskustvima, stvaranju novih vrijednosti, te mogućnostima za otvaranje novih radnih mjesta.

Posebno interesovanje prisutnih izazvao je vlasnik „Save" iz Bijeljine Milorad Krstić, koji je milionski kapital koji je zaradio u Njemačkoj uložio u Republiku Srpsku.

(BN)

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

Istocni front

07.12.2017 19:53

Najbolji gradonacelnik u RS!!!

Po čemu si to zaključio iskreno reci.

Šta ima

08.12.2017 09:01

@ Peki

07.12.2017 20:03

Zato radnici u Srbiji nose pelene i rade za 200 eura.

Trn

07.12.2017 22:14

Jel mu neko javio da je Srbija siromasnija od Bosne...

Oooooo

08.12.2017 06:48

Srbija primjer? Manjak stanovnika u 2016 je oko 380 000, umrlih i ljudi koji su napustili Srbiju , jer je toliko dobra situacija u Srbiju. Ali politicare ne zanima sto nestajemo kao nacija, vec razmisljaju samo pare, pare, pare.

Za Oooooo, upravu Si. U Srbiji svake godine je manje stanovnika, za jedan Kruševac. A Gradonačelnik priča o nebulozama. Prihvati se fiskulture, mani se politike, ili čitaj više.

Romanija

08.12.2017 12:21

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.