AO: Melburn poslao pozivnice teniserima...

Objavljen preliminarni spisak učesnika na Australijan openu u obe konkurencije singla. Krunićeva usamljena Srpkinja u WTA karavanu, a na ATP strani uz Đokovića Lajović, Troicki, Krajinović, a možda i Tipsarević.

Tenis 09.12.2017 | 14:30
AO: Melburn poslao pozivnice teniserima...
Po tradiciji, na početku decembra prvi grend slem sezone, Australijan open objavljuje preliminarni spisak učesnika u muškoj i ženskoj konkurenciji singla,.

Što se tiče lepšeg pola, prva na spisku je Rumunka Simona Halep, a poslednja  Kolumbijka Marijana Duke Marino. Što se tiče srpskih teniserki, odmah upada u oko da na listi nema Jelene Janković pošto trenutno zauzima očajnu 159. poziciju, ali se i oporavlja od operacije kičme koju je obavila pre oko mesec dana.  Zato je "knjiga spala na jedno slovo", to jest Aleksandru Krunić koja je trenutno 59. na svetu. Organizatorima je ipak najvažnije to što se očekuje dolazak Serene Vilijams koja se nedavno porodila. Amerikanka će još razmisliti pre nego što donese konačnu odluku o pojavljivanju u Melburnu.

A u muškom delu singla očekuje se pravi teniseki vatromet, pošto se većina najbojih tenisera, koji su muku mučili naročito u drugom delu sezone sa povredama, pre svih Novak Đoković, Endi Mari, Sten Vavrinka, Tomaš Berdih, Miloš Raoinić i Kei Nišikori vraćaju na teren. Prvi na spisku je Rafael Nadal, a 104, to jest poslednji Čileanac Nikolas Hari. Za razliku od naših devojaka kojih je sve manje u eliti, takav problem naši momci nemaju. Jer od srpskih tenisera, pored Đokovića koji je trenutno 12. na spisku, tu su Filip Krajinović (34), Viktor Troicki (55) i Dušan Lajović (77) dok je Janko Tipsarević osmi na rezervnom spisku za glavni žreb.

Pošto je do početka Australijan opena ostalo još šest sedmica, promene na listi su moguće, pre svega u plasmanu, a treba očekivati i odustajanja tako da bi mogli da očekujemo i da se Tipsa pojavi u Australiji od 10. do 28. januara 2018.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar