Novo takmičenje: Novi izazov za Dušana Borkovića!

Spajanje dva automobilska takmičenja – WTCC-a i TCR-a donosi neizvesnost našem najboljem automobilisti.

Ostali sportovi 09.12.2017 | 19:30
Novo takmičenje: Novi izazov za Dušana Borkovića!
Dosadašnji FIA šampionati turing automobila – WTCC i TCR, od sledeće sezone se spajaju u jedno svetsko takmičenje turing automobila pod nazivom Svetski kup turing automobila (FIA World Touring Car Cup - WTCR).

Tranformaciju će doživeti i FIA Evropski kup turing automobila (ETCC), koji je osvojio naš Dušan Borković 2015. godine, u TCR Europe šampionat.

WTCR donosi veliki broj promena, među kojima je najveća da će se sada u toku jednog trkačkog vikenda voziti tri trke, pa će tako u toku sezone ukupno biti 30, umesto dosadašnjih 20 trka. Prvog dana vikenda voziće se dva treninga, polučasovne kvalifikacije i prva trka. Drugog takmičarskog dana voziće se tri kvalifikacione runde i dve trke.

Konačan raspored trka još uvek nije poznat, ali se sa sigurnošću zna da će se takmičenje sastojati iz deset rundi, odnosno 30 trka, koje će se voziti na četiri kontinenta. Takođe je utvrđeno da će se dodeljivati dve titule – za najbolji tim i vozača.

Dušan Borković kaže da ovo za njega nije tolika novost, jer se već godinu dana spekulisalo sa ovom informacijom, ali je istakao da su mu osećanja pomešana.

"Ovo takmičenje biće izazov za sve vozače. Velika je promena i sigurno je da želim da budem njegov deo. Ono će okupiti najbolje vozače turing trka, to je sigurno. Pred mojim timom je sada težak zadatak da pokušamo da obezbedimo sredstva za sledeću godinu", rekao je Borković.

Pravo učešća na trkama imaće 26 takmičara, a prednost prilikom prijavljivanja imaće aktuelni takmičari obe serije.

Ko će sve učestovati u novoformiranom takmičenju znaće se do kraja januara 2018. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar