Musli napustio Unikahu!

Srpski košarkaš Dejan Musli sporazumno je raskinuo ugovor sa klubom iz Malage.  Zvanično: Musli napustio Unikahu i potpisao za Bamberg! Čeka se samo potvrda iz redova nemačkog šampiona.

Košarka 07.12.2017 | 19:45
Musli napustio Unikahu!
Dejan Musli je zbog male minutaže odlučio da ode iz Unikahe, iako je imao ugovor do leta 2018. godine.

Musli, koji je u dresu Unikahe nastupao na 60 mečeva, ove sezone nije bio licenciran za nastup u španskom prvenstvu, dok je u Evroligi prosečno beležio 5,4 poena i 2,7 skoka po meču.

Sa Unikahom, čiji su članovi Nemanja Nedović i Dragan Milosavljević, ove godine osvojio je Evrokup i izabran je u idealnu petorku tog takmičenja.

Srpski igrač zahvalio se svima u klubu na sjajnom vremenu koje je proveo i poželeo im mnogo uspeha u budućnosti.

Musli je u Malagu stigao u junu 2016, a pre toga nastupao je za FMP, Partizana Megu, kahu laboral i Manresu.

Sada je i zvanično - Unikaha i Dejan Musli završili su saradnju, ovenčanu peharom osvajača Evrokupa.

Poslednjih sedmica dosta se pričalo o mogućem odlasku srpskog centra, ali i tome da bi karijeru mogao da nastavi u Bambergu. Na kraju su dve strane pronašle najbolje rešenje i razišle se u miru. Musli je odmah posle rastanka sa Unikahom potpisao sa Bambergom. 

„Hvala Unikahi, njenim navijačima, mojim saigračima, čanovima stručnog štaba i dobrim ljudima iz Malage na predivnim momentima koje sam proveo poslednjeg godine. Želim da verujem da je rastanak bio neizbežan kako bi se moja karijera razvila do kraja. Svima želim mnogo pobeda i dane sreće“, poručio je Musli.

Posle odlične debitantske sezone, gde je bio među najboljim igračima i najzaslužnijima za osvajanje Evrokupa, Dejan Musli je prosto nestao sa radara trenera Đoana Plaze. Španski stručnjak ga je naprasno precrtao iz tima tokom leta i prijavio ga da igra utakmice samo u Evroligi. Međutim, u poslednje vreme bio je konstantno prikucan za klupu.

Odnedavno se u priču uključio Bamberg koji je spreman da Musliju pruži uhlebljenje. Što se na kraju ostvarilo. To je potvrdio i agent iz agencije Vaserman Sead Galijašević. 

Musli će za novi klub u Evroligi moći da zaigra posle 15. kola. 

Dejan Musli je za Unikahu odigrao 60 utakmica - 34 u ACB ligi, 16 u Evrokupu, devet u Evroligi i jednu u Kupu kralja. 

Klub mu se u zvaničnom saopštenju zahvalio na saradnji i poželeo sve najbolje u daljoj karijeri. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar