Partizan u Kijevu za bijeg od Atletika, Napolija...

Beogradski Partizan gostuje kijevskom Dinamu od 19 časova u poslednjoj, šestoj rundi grupe B Lige Evrope.

Fudbal 07.12.2017 | 14:45
Partizan u Kijevu za bijeg od Atletika, Napolija...
Crno-beli su pre dve nedelje već obezbedili prolaz u šesnaestinu finala Lige Evrope, ali daleko od toga da nemaju motiv pred due na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

U slučaju trijumfa ekipa Miroslava Đukića završila bi takmičenje kao prvoplasirana, što bi joj donelo mesto u prvom šeširu na žrebu u ponedeljak, ali se i osvetila Kijevljanima za poraz u Beogradu (3:2).

Ako to bude slučaj, Partizan neće moći da se sastane sa timovima koji će na proleće nastaviti takmičenje u Ligi Evrope posle ispadanja iz Lige šampiona (CSKA Moskva, Seltik, Atletiko Madrid, Sporting, Spartak Moskva, Napoli, Lajpcig, Borusija Dortmund). 

Đukić neće moći da računa na povređene Marka Jankovića i Zorana Tošića, kao i Sašu Ilića, ali strateg gostiju uprkos tome ističe da Partizan ima obavezu da bude prvi.

"Očekuje nas lep meč. Neće biti tenzije, jer nema neizvesnosti oko plasmana. Ipak, obe ekipe žele prvo mesto, pa očekujem dobru fudbalsku predstavu. Postoji mogućnost da rotiramo, ali pokušaćemo da pobedimo. Znamo da igramo protiv velikog protivnika, ali Partizan ima obavezu da osvoji prvo mesto. To ćemo svim silama pokušati", rekao je Đukić na konferenciji za medije u Kijevu.

S druge strane, trener domaćih Aleksandar Hackevič sastavlja tim bez najboljeg strelca tima Dijumersija Mbokanija, odnosno iskusnog hrvatskog defanzivca Domagoja Vide.

“Mbokani definitivno neće videti terena do kraja godina. Prilično je ozbiljna povreda koju ima. To je stvarno veliki udarac za nas, jer se radi o najboljem strelcu Dinama. Što se tiče Vide, on prethodnih dana nije trenirao sa ekipom, tako da sumnjam da će nastupiti”, rekao je Hackevič, naglasivši da igrači vrlo dobro znaju da se premija za prvo i drugo mesto u grupi razlikuje.

Dva časa kasnije, Crvena zvezda dočekaće Keln i u slučaju trijumfa Srbija će po prvi put u svojoj istoriji imati dva kluba u prolećnom delu nekog evropskog takmičenja.

Potencijalni sastav Partizana:

3-5-2: Stojković – Ostojić, Mitrović, R. Miletić – G. Miletić, Pantić, Jevtović, Everton, Vulićević – Ožegović, Tavamba

Liga Evrope – šesto kolo:

Grupa B:
19.00 Dinamo Kijev – Partizan
19.00 Jang Bojs – Skenderbeg

Tabela:
1. Dinamo Kijev 5 3 1 1 11:8 10
2. Partizan 5 2 2 1 7:5 8
3. Skenderbeg 5 1 2 2 5:8 5
4. Jang Bojs 5 0 3 2 5:7 3

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar