Ima da ''gori'' u Ligi Evrope na proljeće!

Ko je među povlašćenima, a ko ne? Potpuna ludnica. . .

  • Sport
  • Fudbal


Goreće u Ligi Evrope na proleće! To je jedini realan zaključak koji može da se donese kada se pogleda lista ekipa koje će se tokom ove zime preseliti u drugorazredno evropsko klupsko takmičenje!

Posle moskovskog CSKA, madridskog Atletika, Lajpciga i lisabonskog Sportinga priključili su se Spartak, Napoli, Seltik i Dortmund! 

Ono što je najinteresantnije jeste pogled na listu ekipa koje će biti među povlašćenima na žrebu u Nionu 11. decembra, a koje ne. Na primer, fudbalere Napolija je bod protiv Fajenorda vodio u među povlašćene, što je značilo da bi lisabonski Sporting prešao u drugu grupu. Međutim, holandski šampion je pobedom u poslednjoj sekundi i golom Džerija Sen Žasta u 91. minutu uspeo da ostavi Napoli među četiri nepovlašćene ekipe koje će se iz Lige šampiona premestiti u Ligu Evrope! 

Tako će u grupi, uslovno rečeno, povlašćenih ekipa biti CSKA, Atletiko, Lajpcig i Sporting, dok će u drugoj koloni biti Spartak, Napoli, Seltik i Dortmund. 

Zavisno od pozicije na kraju grupne faze Partizan bi protivnika u drugoj fazi mogao da dobije baš iz ove dve kolone. A možda će svoje protivnike na proleće čekati i fudbaleri Crvene zvezde, ukoliko obezbede prolaz dalje. 

Arsenal, Dortmund, Atletiko, CSKA, Seltik, Sporting... Biće to zanimljiva trka za pehar Lige Evrope. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.