ABA 2: Poraz Zrinjskog, Srbi 2 od 1!

Zrinjski bio blizu u Kopru! Zrinjski je bio blizu, ali je mirna ruka Tadeja Fermea donijela sedmu pobjedu za Primorsku.  Srpski košarkaški klubovi ostvarili su dve pobede i poraz u osmom kolu druge ABA lige.  Cunami iz Čačka poplavio Tivat! Težak poraz Vršca u Rogaškoj Slatini.

Košarka 06.12.2017 | 23:28
ABA 2: Poraz Zrinjskog, Srbi 2 od 1!
Primorska je u uzbudljivom meču u Kopru savladala Zrinjski, koji ima za čim da žali. Gosti iz Mostara su imali prednost na 25 sekundi do kraja, ali su u posljednjim trenucima dozvolili otvoren šut Tadeju Fermeu koji im to nije oprostio.

Primorska - Zrinjski 67:64 (18:19, 13:17, 17:14, 19:14)

Zrinjski je u prvoj četvrtini iznenadili domaćina odličnim pritiskom na loptu i spoljnu liniju, čime su igračima Primorske "oduzeli" šut za dva poena. Momci iz Kopra su za dva poena pokušavali samo pet puta i bili precizni dva puta, dok su pogodili četiri trojke iz devet pokušaja. U odličnoj četvrtini za Zrinjski istakli su se Marko Šutalo i Torion Bramit sa po šest postignutih poena.

U prvoj polovini drugog perioda izabranici Jurice Golemca su nadoknadili zaostatak i poveli sa dva poena razlike, ali se Zrinjski na krilima Marka Ramljaka ekspresno vratio u vođstvo serijom od 9:0, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 31:36 za Zrinjski.

Treći period je protekao u izjednačenoj igri u kojoj je Zrinjski uspijevao da održi prednost, pa se u posljednji period otišlo sa dva poena prednosti za goste.

Igrači Primorske su, poenima Termea, Čakaruna i trojkom Joksimovića posljednji kvartal otvorili serijom od 7:0.

Zrinjski je u imao prednost na 25 sekundi do kraja, ali su pri rezultatu 64:64 na četiri sekunde do kraja meča dozvolili Fermeu otvoren šut za tri poena koji je pogodio za sedmu pobjedu za Primorske u ovoj sezoni.

Srpski košarkaški klubovi ostvarili su dve pobede i poraz u osmom kolu druge ABA lige.

Pobedili su Borac i Dinamik, dok je Vršac izgubio, posle čega sva tri srpska kluba imaju skor 5/3.

Borac je sa 93:76 bio bolji od ekipe Teodo u Tivtu, a najefikasniji bili su Todorović sa 26 poena i Marinović sa 22 i šest asistencija.

Dinamik je na svom terenu pobedio Cetinje sa 72:66, klub sa Dorćola do trijumfa predvodio je Milisavljević koji je postigao 18 poena, dok je Krstić ubacio 15. Ratko Varda postigao je 12.

Vršac je kao gost izgubio rezultatom 95:72 od Rogaške, a najefikasniji u poraženom sastavu bio je Simeunović koji je postigao 17 poena. Nekadašnji igrač FMP Danilo Ostojić ubacio je 15 uz sedam skokova za ekipu iz Vršca.

Sada nema dileme - Borac igra sve bolje i jasno je da će do kraja sezone biti najozbiljniji kandidat za ulazak u elitni rang Jadranske lige! Treća pobeda u poslednja četiri kola to najbolje potvrđuju. A ova najsvežija stigla je na gostovanju u Tivtu, gde je Teodo potopljen s ubedljivih 93:76.

Utakmica je imala zanimljiv tok. Borac je već sredinom druge četvrtine imao komotnih 13 poena viška (45:32) i činilo se da je samo pitanje trenutka kada će Teodo skroz posrnuti. Ali, domaćin je uspeo da se digne, da uzvrati udarac i čak povede početkom trećeg perioda. S tim da su izabranici Raška Bojića imali više goriva da naprave još jedan veliki udar, dovoljan za rutinsku pobedu. 

Bilo je to početkom završnog kvartala, kada je serijom 14:2 potpuno uništila planove ekipe iz Tivta i stigla do pobede. 

Borac je predvodio Nemanja Todorović sa 26 poena, dok je Marko Marinović ubacio 22 poena, uz šest asistencija. Odličan je bio i reprezentativac Ilija Đoković sa 16 poena (4/10 za tri), ali i sedam uhvaćenih lopti. Kod Teoda najefikasniji je bio Mihailo Sekulovićsa 23 poena. 

Dok je Borac lako prošao gostovanje u Tivtu, Vršac je prošao kao "bos po trnju" u Rogaškoj Slatini, gde je domaći sastav slavio rezultatom 95:72. 

Mitja Nikolič bio je najbolji kod Rogaške sa 17 poena, dok je na drugoj strani jedan poen manje ubacio Đorđe Simeunović. 

ABA 2 LIGA - 8. KOLO

Sreda:

Split - Ohrid 92:73
/Marčinković 21 - Beri 26/

Primorska - Zrinjski 67:64
/Zupan 13 - Šutalo 15/

Teodo Tivat - Borac Čačak 76:93
/Sekulović 21 - Todorović 26/

Rogaška - Vršac 95:72
/Nikolič 16 - Simeunović 17/

Dinamik - Lovćen 72:66

Četvrtak:

17.00: Bosna - Krka

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar