Ronaldo ponovo ispisao istoriju Lige šampiona!

Kristijano Ronaldo, fudbaler Real Madrida, postao je prvi igrač u istoriji grupne faze Lige šampiona, koji je uspeo da postigne gol na svih šest utakmica.  Del Pjero i Rebrov su bili blizu, ali Ronaldo je jedini uspeo! Novi rekord za Portugalca.

Fudbal 07.12.2017 | 12:45
Ronaldo ponovo ispisao istoriju Lige šampiona!
Najbolji igrač sveta postigao je gol protiv Borusije iz Dortmunda, čime je došao do ovog uspeha.

Ronaldo je postigao dva gola u prvom kolu protiv APOEL, potom dva na gostovanju u Dortmundu, zatim jedan u remiju sa Totenhemom.

Usledio je meč sa Totenhemom u Londonu, gde je Real poražen, ali je Portugalac ipak uspeo da postigne gol.

U prošlom kolu je postigao dva gola APOEL, a sada je bio strelac i protiv Dortmunda. Za sada, Ronaldo je postigao devet golova u grupnoj fazi.

Apsolutni je rekorder sa trenutno 114 golova u Ligi šampiona. Vlasnik je i najboljeg dostignuća po broju postignutih golova u jednoj sezoni, pošto je u onoj 2013/2014 čak 17 puta matirao protivničke golove. Sada je napravio još jedan podvig koji će biti teško ponoviti. A praktično nemoguće nadmašiti.

Jer Kristijano Ronaldo je postao prvi igrač u istoriji Lige šampiona koji se upisao u listu strelaca u svakoj od prvih šest utakmica grupne faze takmičenja!

Dva komada protiv APOEL-a, još dva protiv Borusije, pa po jedan u dvomeču sa Totenhemom, opet dva  protiv Kiprana i u 12. minutu novog duela sa nemačkim predstavnikom i taj rekordni, deveti gol u ovoj sezoni Lige šampiona.

Naravno, nije rekordni zbog toga što je deveti, već zato što je golova bilo na svakoj utakmici. A kako Liga šampiona broji evo već 25. izdanje i sve do sad nije posvedočila ovakvoj dominaciji jednog igrača čini nam se da će ovo poslednje Ronaldovo ostvarenje potrajati.

Jer samo su Alesandro Del Pjero u sezoni 1995/1996 i Sergej Rebrov (1997/1998) uspevali da pogode u prvih pet kola, ali su u šestom ispaljivali ćorke.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pele de Messi

09.12.2017 07:04

Mesije Najbolji, a Ronaldo je.

ODGOVORITE