LE - Sastav Zvezde: Pešić od starta?!

Čini se da bi Vladan Milojević za utakmicu sa Kelnom mogao da napravi jednu promenu u odnosu na tim koji je igrao u Belorusiji.  Milojević krije karte, Jovičić u ozbiljnoj konkurenciji! Konačno Pešić? Trener crveno-belih rotirao igrače na poslednjem treningu uoči meča sa Kelnom.

Fudbal 06.12.2017 | 22:30
LE - Sastav Zvezde: Pešić od starta?!
Odlučujuća utakmica i nova pravila Vladana Milojevića! Ni posle večerašnjeg treninga, poslednjeg uoči meča sa Kelnom, nije poznata startna postava Crvene zvezde.

Srpski šampion nema kadrovskih problema, ali upravo ta činjenica Vladanu Milojeviću je donela ozbiljne slatke muke. Tačnije, poznata su devetorica startera - još dvojica se traže.

Moguće je da je namerno Milojević izveo taj trik kako bi Nemce ostavio bez kompletne informacije, ali je činjenica je da trener Crvene zvezde najveću dilemu ima na levom krilu. Posle povrede Nemanje Radonjića, Milojević je u BATE Borisovu koristio Nemanju Milića do 60.minuta. Potom je nekadašnji ofanzivac OFK Beograda mesto prepustioAleksandru Pešiću.

Upravo su se Pešić i Milić rotirali na večerašnjem treningu. Moguće je da je poslednjim partijama i sjajnom ovosezonskom statistikom Aleksandar Pešić ubedio Milojevića da zaslužuje šansu u jednoj velikoj utakmici. A veća od ove teško će postojati u dogledno vreme.

Pored Milića, najbolji strelac crveno-belih se na poslednjem treningu rotirao i saSlavoljubom Srnićem. Iz svega toga proizilazi da će neko iz trougla Milić, Pešić, Srnićmorati da se preseli na klupu. Kako bilo pojavljivanje popularnog Šilje u startnoj postavi bio bi jasan signal da je Milojević spreman da rizikuje i  napadne Jarčeve od prvog minuta. I da provocira novu sjajnu saradnju Aleksandra Pešića i Ričmonda Boaćija kakvu smo videli u domaćim mečevima.

Pored standardnih Mičela Donalda i Gelora Kange traži se treći član veznog reda. Povreda iz duela sa Čukaričkim Nenada Krstičića je odvojila od terena sedam dana. Upravo u tom periodu zarasle su rane Branku Jovičiću. Iskusni zadnji vezni imaće svoju ulogu u sutrašnjem meču. Plan je bio da odigra 25 i možda koji minut više u drugom poluvremenu ukoliko Zvezda ima povoljan rezultat. Nekadašnji član Amkara se na večerašnjem treningu rotirao sa Nenadom Krstičićem, što je više nego jasan pokazatelj da Vladan Milojević nije prelomio. Ili jednostavno - nije želeo javno da prelomi.

Golman Milan Borjan se oporavio od lakše povrede zadnje lože i od njega se očekuje da bude predvodnik standardne defanzivne četvrorke u kojoj će biti Filip Stojković, VujadinSavić, Damijan La Talek i Milan Rodić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Donald, Krstičić - Srnić, Kanga, Pešić - Boaći.

"Svi su spremni osim Nemanje Radonjića", saopštio je Vladan Milojević novinarima uoči utakmice sa Kelnom.

Utakmice koja će odlučiti ko uz Arsenal iz Grupe H ide u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Motiv je, dakle, ogroman. Na satadionu Rajko Mitić u četvrtak od 21.05 očekuje se spektakl na tribinama, a nadamo se i odlična predstava na terenu, sa povoljnim ishodom po srpskog predstavnika.

Povoljan ishod po Crvenu zvezdu je pobeda, koja crveno-belima garantuje evropsko proleće posle dugih 25 godina čekanja, ali i remi, ukoliko Arsenal ne dozvoli BATE Borisovu da osvoji tri boda u Londonu.

Dve opcije odgovaraju ekipi Vladana Milojevića, međutim, dosadašnjim radom u najtrofejnijem domaćem klubu, mladi trener pokazao je da ne kalkuliše.

"Ni u životu ni u sportu", naglasio je Milojević na pitanje da li će njegova ekipa možda osluškivati dešavanja u Londonu i ići na bod.

Imajući to u vidu, mogli bismo da očekujemo i jednu promenu u postavi, gledajući tim koji je počeo pre dve nedelje u Belorusiji.

BATE Borisov je uspeo da odoli napadima (0:0), pa bi Milojević mogao protiv Kelna da osveži ofanzivni red i prvi put u evropskoj utakmici među startere uvrsti Aleksandra Pešića.

Nišlija se nalazi u odličnoj formi, dok Nemanja Milić nije bio mnogo primetan u Borisovu, te bismo na levom krilu, umesto povređenog Radonjića, ovaj put mogli da vidimo Pešića.

Što se tiče ostatka tima, tu promene nisu očekivane. Oni koji izneli najveći teret dosadašnjeg toka grupne faze, trebalo bi i da se u četvrtak bore za evropsko proleće:

Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Donald, Krstičić - Srnić, Kanga, Pešić - Boaći.

Bilo je prethodnih dana dileme hoće li Krstičić biti spreman zbog posekotine koju je dobio iznad zgloba u duelu sa Čukaričkim, ali je iskusni vezista od ponedeljka normalno trenirao, a na terenu se očekuje i Gelor Kanga, koji je odmarao prethodne dve superligaške utakmice.

U odnosu na tim koji je u Nemačkoj pobedio 1:0 golom Ričmonda Boaćija, očekivana postava Zvezde za duel u Beogradu razlikuje se u tri imena.

Krajem septembra počeli su Borjan - Stojković, Le Talek, Babić, Gobeljić - Donald, Krstičić - Srnić, Kanga, Radonjić - Boaći.

Neka ishod, međutim, bude isti...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar