Lazić: Odbrana i energija sa tribina u službi pobjede!

"Zbog manje posete u Areni dosta igrača nije imalo priliku da oseti kako je igrati pred punim tribinama. Evo, sada je odlična prilika da tribine budu krcate i da se napravi atmosfera kakva je bila ranije", ističe kapiten Crvene zvezde.

Košarka 07.12.2017 | 11:45
Lazić: Odbrana i energija sa tribina u službi pobjede!
O pobedi nad Realom još se govori u košarkaškoj javnosti, a igrači Crvene zvezde razmišljaju samo o tome kako da izvuku pozitivna iskustva iz tog meča i prebace ga na predstojeći susret sa Efesom (petak, 19.00). 

Naravno, i da eventualnom pobedom fokus bude na aktuelnom momentu i sve boljoj igri tima...

"Iskoristili smo utorak da se dobro odmorimo posle jake utakmice s Igokeom, a imamo još vremena da se spremimo za meč sa Efesom. Očekujem da ćemo biti spremni i odmorni za predstojeći izazov i da ćemo odigrati dobru utakmicu u petak", ističe kapitenBranko Lazić. 

Efes se nalazi u solidnom naletu forme, a ekipu predvodi odlični Vladimir Štimac.

"Štimac je fantastičan, takav je bio i prošle i pretprošle sezone i mnogo mi je drago zbog njega. Što se Efesa tiče, ove sezone možda nisu startovali kako se očekivalo i u skladu s rejtingom kluba. Ali, u poslednje vreme su i oni podigli formu. Tražiće i oni svoju šansu u petak".

Koliko može pobeda nad Realom da prenese dobar eho na meč sa Efesom?

"Pokazali smo da možemo da dobijemo velike timove na njihovom parketu. Utakmicu s Realom i ovu poslednju s Igokeom treba da iskoristimo kao putokaze i da iskoristimo samu činjenicu da se vraćamo u Pionir. Da to bude naša najveća prednost. Moramo sve te neke sitne detalje da iskoristimo u službu pobede". 

I trener Dušan Alimpijević govorio je o značaju povratka u dvoranu Aleksandar Nikolić?

"Dosta mi je drago što se vraćamo, zbog manje posete u Areni dosta igrača nije imalo priliku da oseti kako je igrati pred punim tribinama. Evo, sada je odlična prilika da tribine budu krcate i da se napravi atmosfera kakva je bila ranije. Da se oseti i taj momenat energije, a verujem da će igračima to mnogo značiti".

Šta bi protiv Efesa moglo da donese konačnu prevagu - dobra odbrana ili čiji napad bude boljeg raspoloženja?

"Odbrana. Biće potrebno dosta koncentracije u napadu da sprovedemo sve te naše stvari koje dogovorimo, ali odbrana će doneti pobedu".

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar