EK: Bajern nakon drame do 7/0, Mačvan 19p+6sk!

Košarkaši Bajerna iz Minhena ostali su neporaženi u grupnoj fazi Evrokupa, pošto su na gostovanju savladali Lietkabelis sa 88:87.  Mačvan pokidao litvanske kablove! Kapiten Srbije postigao 19 poena u sedmoj pobedi Bajerna u Evrokupu.

Košarka 06.12.2017 | 20:30
EK: Bajern nakon drame do 7/0, Mačvan 19p+6sk!
U sedmom kolu Evrokupa, ekipa Aleksandra Đorđevića uspela je da dođe do pobede tek u finišu utakmice, iako su meč mogli i ranije da završe.

Možda i najzaslužniji za pobedu bio je kapiten reprezentacije Srbije Milan Mačvan, koji je meč završio sa 19 poena i šest skokova.

Minhenski klub imao je sedam poena prednosti na tri minuta do kraja meča, međutim u tom trenutku Skučas je postigao osam uzastopnih poena.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, a Đedović je pogodio veoma važan šut na 40 sekundi do kraja meča (83:80), ušlo se u penal završnicu, a mirnu ruku imao je Milan Mačvan.

Domaći igrači uspeli su da dođu do izjednačenja na osam sekudni do kraja meča (87:87), a u narednom napadu Brejdon Hobs je fauliran. Amerikanac je pogodio jedno slobodno, pa su Litvanci imali šut za pobedu.

Peinars je promašio, pa su tako izabranici Aleksandra Đorđevića stigli do sedmog trijumfa u isto toliko utakmica.

Pored kapitena Srbije, odličan učinak imao je i Đedović koji je postigao 14 poena.Stefan Jović je odigrao slabu partiju, pošto je imao učinak od 4 poena, tri asistencija i pet faulova. Vladimir Lučić nije igrao zbog povrede.

U poraženom sastavu Adas Juskevičijus je ubacio 23 poena, dok su braća Lavrinović kombinovano postigli 31 – Šištof 18, a Darjus 13.

Milan Mačvan vozi bavarsku mašinu kroz Evrokup. Kapiten reprezentacije Srbije odigrao je još jednu dobru partiju, a Bajern je kao gost pobedio Lijetkabelis sa 88:87 u meču sedmog kola.

Ekipa Aleksandra Đorđevića tako je sačuvala maksimalan učinak u Evrokupu, dok Litvancima predstoji borba za četvrto mesto na tabeli.

Domaćin se dobro držao u većem delu utakmice, ali je u poslednjih pet minuta Bajern konačno uspeo da slomi otpor.

Mačvan je utakmicu završio kao najefikasniji u Bajernu sa 19 poena za 20 minuta na parketu. Na to je dodao i šest skokova.

Stefan Jović je igrao 13 minuta, dao četiri poena i podelio tri asistencije. Inače, ovo je minhenskoj ekipi bila 13. uzastopna pobeda u svim takmičenjima. 

Galatasaraj i dalje živi u Evrokupu. Istanbulski klub na svom terenu je pobedio italijansku Ređo Emiliju sa 82:72 i uhvatio poslednji voz u borbi za četvrto mesto na tabeli koje vodi u Top 16 fazu.

Dosta problema su gosti napravili Galatasaraju pogotovo u drugoj četvrtini, ali su otpor žilave Ređo Emilije domaći uspeli da slome  poslednjih pet minuta.

Dvajt Hauard je sa 20 poena predvodio istanbulsku ekipu, tri manje ubacio je Skoti Hopson, dok je Ričard Hendriks utakmicu zavrđio sa 16 poena.

Džejlen Rejnolds je bio najefikasniji u Ređo Emiliji sa 19 poena, a Džulijan Rajt imao je 16 poena.  

Evrokup, 7. kolo, grupa B:

Galatasaraj - Ređo Emilija 82:72
Lietkabelis - Bajern 87:88
19.00 Budućnost - Hapoel Jerusalim

Tabela:
1. Bajern 7/0
2. Ređo Emilija 3/4
3. Lietkabelis 3/4
4. Budućnost 3/3
5. Galatasaraj 2/5
6. Hapoel Jerusalim 2/4

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar