LE: Nova rola Marka Jevtovića!

Protiv Voždovca igrao je na mestu štopera. . .

Fudbal 07.12.2017 | 11:15
LE: Nova rola Marka Jevtovića!
Uobičajeno zadnji vezni, ali Miroslav Đukić je procenio da bi Marko Jevtović mogao da pomogne i u poslednjoj liniji, pa smo protiv Voždovca prvi put mogli da 24-godišnjeg fudbalera gledamo i u toj ulozi štopera. Opcija više za crno-bele, vrlo bitna imajući u vidu da je Partizan poslednje dve utakmice igrao sa trojicom štopera.

Vrlo je moguće dakle da se ta formacija ponovi još po neki put. Jevtović ne bi imao ništa protiv.

"Ta utakmica protiv Voždovca mi je bila prva na štoperskoj poziciji u karijeri. Bilo je malo čudno, ali mislim da i na tom mestu mogu da igram", samouvereno će Jevtović na konferenciji za novinare uoči sudara sa Dinamom u Kijevu.

Pitanje se samo nametalo: da li će crno-beli i u Ukrajini izaći na teren u formaciji 3-5-2?

"Bilo da igramo u formaciji kakvu smo koristili tokom cele sezone ili u ovoj korišćenoj na poslednja dva meča, ništa se neće promeniti u našem stavu. Idemo na pobedu", decidiran je Jevtović.

A čak i ako ne uspeju - evropsko proleće je već obezbeđeno. Crno-beli ovaj put zaista nemaju od čega da strahuju. U Kijevu igraju za prvo mesto i barem na papiru lakšeg rivala na žrebu.

"Došli smo u situaciju da meč nema rezultatski značaj, jer smo ostvarii prvobitni cilj. Ulazimo rasterećni, ali smo svesni da našem klubu po pitanju prestiže pobeda može dosta da donese. Naša obaveza je da idemo na tri boda".

Malo je nedostajalo da ni ova utakmica u Kijevu nema posebnog rezultatskog značaja. Da je Partizan slavio u prvom meču sa Dinamom već bi imao garantovano to prvo mesto. Imao je i vođstvo od 2:0, samo da bi na kraju poklekao rezultatom 2:3. Da li su crno-beli nešto naučili iz tog poraza?

"Činjenica je da je Dinamo najiskusnija ekipa u grupi. Znamo šta nas je dovelo do toga da vodimo sa 2:0, ali isto tako znamo šta smo radili pogrešno u drugom delu utakmice. Najbitnije je ipak da smo tada videli da sa svakim možemo da igramo. Što smo pokazali u preostalim mečevima".

Dinamo je ipak klasa za sebe, najtrofeniji klub sa prostora bivšeg Sovjetskog saveza. Motiv više za Beograđane? Možda i za samog Jevtovića?

"Upoznati smo sa istorijom Kijevljana, znamo šta su doneli svetskom fudbalu. Biće to susret dve velike evropske ekipe. A da li ću takvom velikanu dati gol? Nisam takvog karaktera da bih sebe gurao u prvi plan", skromno će Partizanov vezista.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar