LE: "Nema favorita, želimo da izbacimo Zvezdu!"

Trener Kelna Štefan Rutenbek ocenio je da njegova ekipa i Crvena zvezda imaju podjednake šanse i da u predstojećem duelu neće biti favorita.

Fudbal 06.12.2017 | 20:15
LE: "Nema favorita, želimo da izbacimo Zvezdu!"
"Ekipe imaju podjednake šanse, nema favorita. Ako nam se pruži šansa, bićemo spremni da je ugrabimo. Igrači su svesni koliko će ovo biti važna utakmica za nas", rekao je Rutenbek na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda i Keln će se sastati u četvrtak od 21.05 na stadionu "Rajko Mitić", u poslednjem kolu Grupe H Lige Evropa.

Nemačkom klubu je potrebna pobeda da bi se plasirao u narednu fazu, dok će u slučaju remija ili poraza završiti takmičenje.

"Ekipa je svesna da je ovo apsolutno finale i spremna je. Intenzivno smo trenirali, bićemo hrabri. Pokušaćemo da budemo agresivni. Na nama je da napravimo korak dalje u Ligi Evropa, to je ono što želimo", kazao je Rutenbek, koji je dodao da se prijatno oseća u Beogradu.

Rutenbek je kazao da je razgovarao sa svojim igračem koji je nekad nastupao za Partizan Milošem Jojićem o predstojećoj utakmici, ali nije želeo da otkrije šta mu je srpski fudbaler kazao.

On je preuzeo ekipu u nedelju posle smene Petera Štegera, a na klupi tog kluba trebalo bi da bude do zimske pauze.

Keln ima veoma lošu sezonu, pošto je u Bundesligi poslednji sa samo tri boda, dok je u Ligi Evropa vezao dve pobede koje su mu omogućile da se bori za dalji plasman.

Upitan da li bi pre izabrao prolaz u narednu fazu Lige Evropa ili opstanak u Bundesligi, Rutenbek je odgovorio: "Uvek je bitnija prva sledeća utakmica, ta je najvažnija. Naravno da želimo opstanak u Bundesligi, ali nam je trenutni prioritet utakmica sa Zvezdom".

Rutenbek, koji je do sada trenirao mladje kategorije nemačkog kluba, kazao je da se nije nadao da će voditi prvi tim Kelna.

"Da mi je neko rekao da ću preuzeti prvi tim i igrati ovakvu utakmicu, rekao bih mu da je lud. Za mene je ovo odlična priča. Već sam igrao ovakve utakmice i imam osećaj za takve stvari", kazao je Rutenbek.

Kako je rekao, probao je da stupi u kontakt sa svojim prethodnikom Štegerom, ali "nije uspeo da ga nađe".

On je dodao da ne zna unapred kako atmsfera koja je stvorena poslednjih dana u klubu može da utiče na igrače Kelna.

Keln je u Beograd doputovao u izmenjenom sastavu, s obzirom na veliki broj izostanaka, a ima i omladinaca.

"Nema potrebe da tražim alibi, svi igrači koje imamo su profesionalci i veoma su motivisani pred utakmicu", rekao je Rutenbek.

Kapiten fudbalera Kelna Matijas Leman rekao je da je njegova ekipa "zagrejana" za predstojeću utakmicu.

"Velika je čast igrati u Evropi i ne želimo da nam utakmica u Beogradu bude poslednja ove sezone. Moramo da pobedimo, znamo šta nas čeka, Zvezda ima dobar tim i videćemo šta će biti. Daćemo sve od sebe. Atmosfera u timu je odlična", rekao je Leman.

Očekuje se da na stadionu "Rajko Mitić" bude više od šest hiljada navijača Kelna, koji će biti smešteni na južnoj tribini.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar