Stojković: Ne treba nabijati tenziju!

Uradili smo nemoguće! Golman Partizana o Dinamu, Vojvodini, ostanku. . .

Fudbal 06.12.2017 | 19:15
Stojković: Ne treba nabijati tenziju!
Partizanova (r)evolucija. Imali su crno-beli u bliskoj prošlosti jače timove od postojećeg, veće ambicije od letos proklamovanih, bilo je i više love u Humskoj nego što je sad, ali da jedan tim na poslednje gostovanje grupne faze ode spokojan - e, to nije bilo.

Dešavalo se, naravno, godinama da do šestog kola (čak i ranije) sve šanse ostanu propuštene, da se priča šablonski kako "ova utakmica može da posluži da iz nje izvučemo pouke", a onda se desila sezona u kojoj Parni valjak napreduje toliko da je ne samo naučio da se takmiči, nego i da pobedi, pa je pre završnih 90 minuta u privilegovanoj poziciji. Da ima zagarantovani proleće u Evropi i da protiv Dinama samo treba da odluči hoće li žreb u ponedeljak sačekati u grupi povlašćenih ili nepovlašćenih timova.

Kakav je iskorak napravljen u odnosu na minule sezone najbolje se može zaključiti po izrazima lica Partizanovih fudbalera neposredno po dolasku u Kijev. Zadovoljstvo i mir odavao je i golman Vladimir Stojković.

"Ostvarili smo cilj. Ovom utakmicom ne bi trebalo da se opterećujemo. Dosta je bilo opterećenja u dosadašnjem toku takmičenja. Da se razumemo, nismo u Kijev došli turistički. Naš plan je da osvojimo prvo mesto, međutim, ne bi trebalo nabijati tenziju da je to neophodno. Kad se vratimo na leto, sve urađeno od juna do danas je u domenu nemogućeg. Napravili smo veliki uspeh, a štagod da se desi protiv Dinama mi smo i dalje šampioni", podseća golman srpskog prvaka uoči završnih 90 minuta Grupe B Lige Evrope.

Na prvom susretu sa Dinamom Stojković je pravio bravure i garantovano bi bio proglašen igračem utakmice da je tim Miroslava Đukića sačuvao 2:0 iz prvog poluvremena. Čak se ne može reći da je kriv za golove Ukrajinaca za 2:3. Sad je situacija dijametralno suprotna. Nema naboja. Nema ni potrebe.

Sve podseća na kasnu jesen 2004, kad je tadašnji sastav Vladimira Vermezovića, na poslednje gostovanje u istom takmičenju, u Midlsbro, doputovao rasterećeno, jer je prethodno protiv Viljareala osigurao prolaz.

"Igramo protiv favorita grupe, najozbiljnije ekipe. Ovde smo došli da se nadigravamo, da u fudbalu uživamo. Ne verujem da će se u Kijevu desiti preokret kao u Humskoj. Pre će biti napadački meč. I oni i mi ćemo izaći ofanzivno, agresivno, imaće šta da se vidi. Biće lep susret".

ONO PROTIV VOJVODINE NIJE BIO KIKS, RADIM TO SVAKI PUT

Partizan u četvrtak igra za prvo mesto u grupi, a onda se vraća na srpsku scenu gde ga do zimske pauze očekuju susreti sa Napretkom i Crvenom zvezdom. Razlika u korist lidera prvenstva je šest bodova, a mogla je da bude i manja da spletom nesrećenih okolnostiVladimir Stojković u koprodukciji sa Nemanjom R. Miletićem nije omogućio Vojvodini da izjednači na 1:1.

"Da je to bio kiks, da sam pogrešio, pa da kažem ’desilo se’. Jednostavno, spustio sam loptu u lošim vremenskim uslovima. Kao što sam činio sto puta dosad. Zadesila se nesreća da je Miletićeva noga bila tu. Da ga nije pogodila, nikad ne bi lopta ni završila u mreži".

Pojasnio je:

"Kad su kiša ili sneg stalno gledam da spustim loptu na tle. Prevencije radi. I tek onda da je hvatam. Sad se desilo da ga je pogodila u nogu. A nije ona mene prevarila, nije mi ispala, nije mi prošla ispod ruke... Ako su to neki okarakterisali kao kiks... Šta ima veze, šta ćemo".

Grobari mu ne zameraju. Naprotiv. Dobio je Stojković ovacije i posle derbija sa Novosađanima, a i u komentarima i po društvenim mrežama javnost naklonjena crno-belima podseća "čupao nas je X puta".

"Hvala navijačima. Nastavićemo dalje da se borimo".

Poslednju rečenicu najbolji srpski golman izgovorio je u množini što bi moglo da se protumači i da ostaje u klubu, uprkos najavama o odlasku.

"Ostale su još tri utakmice do kraja godine, da se završi sve kako valja. A posle? Prvo odmor - mesec dana...", smeška se Vladimir Stojković.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar