Hrvatski "žulj" je opet adut Slovenije na ZOI!

Hrvatska nikad neće prežaliti što je pre sedam godina ispustila Jakova Faka, bronzanog bijatlonca sa Olimpijskih igara u Vankuveru 2010. godine.

Ostali sportovi 09.12.2017 | 11:30
Hrvatski "žulj" je opet adut Slovenije na ZOI!
Bila je to jedina olimpijska medalja za Hrvatsku koju je doneo neko ko se ne preziva Kostelić.

Međutim, iste godine Fak je nezadovoljan odnosom prema njemu u domoviniuzeo državljanstvo susedne Slovenije koju nije obradovao na narednim OI u Sočiju, ali joj je doneo četiri medalje sa svetskih šampionata, od čega dva zlata – 2012. i 2015.

U međuvremenu, 30-godišnji Fak je nestao sa glavne scene, dve godine je beležio razočaravajuće nastupe, uglavnom usled brojnih povreda, ali se ovih dana odjednom probudio, desetak nedelje uoči Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.

Fak je drugom mestom na trci Svetskog klupa u švedskom Estersundu najavio povratak u formu i napad na novu olimpijsku medalju, ovaj put za Sloveniju.

"Bilo je to za mene veoma emotivno, posebno zbog prošle sezone koju sam gledao na televiziji i bilo mi je mnogo teško. Ponekad sam bio mnogo slabe volje. Povratak je za mene jako pozitivna stvar u životu", rekao je Fak.

Fak će se u Pjongčangu takmičiti u četiri individualne trke, a biće jedna od najvećih nada Slovenije za medalju. A rođen je u Rijeci.

Zimske olimpijske igre u Pjongčangu su 23. po redu, a na programu su 9-25. februara.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar