Nadal: Federer je GOAT, ali je Đoković teži rival!

Najbolji teniser sveta u 2017. godini, Rafael Nadal, otkrio je da mu je Novak Đoković teži rival od Rodžera Federera.  Prvi reket sveta objasnio da je Švajcarac neprikosoven u teniskom sportu što dokazuju i titule koje je osvojio, ali da je Srbin "na tehničkom nivou bio nepobediv".

Tenis 07.12.2017 | 20:30
Nadal: Federer je GOAT, ali je Đoković teži rival!
Nadal ima negativan skor protiv Đokovića u međusobnim duelima 24-26, dok protiv Federera vodi 23-15.

Španac ne spori da je Federer najbolji igrač u istoriji ovog sporta, ali je njemu bilo teže da igra protiv Srbina.

"Titule koje je osvojio i ono što je ostvario govori da je najbolji u istoriji našeg sporta. Da li je najbolji protiv koga sam igrao? Možda, ne bi bilo fer da kažem da nije najbolji protiv kola sam igrao zbog titula i rekorda koji to pokazuju, ali s tehničke strane, kada je Đoković na svom vrhuncu, moram priznati da igraš protiv nepobedivog igrača", rekao je Nadal. 



Rafael Nadal već godinama se za teniski vrh bori sa dvojicom igrača - Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem.

Ove sezone, u odsustvu srpskog asa, uspeo je da se vrati na teniski tron, a već u 2018. očekuje se da će opet sa njima voditi naljuće bitke.

Nadal je objasnio kakvi su oni protivnici.

Španac je rekao da mu je tehnički najteže bilo da igra protiv Novaka Đokovića, a da je Rodžer Federer najbolji kojeg je imao naspram sebe u karijeri.

"Federer je najbolji teniser u istoriji... Da li i najbolji protiv koga sam igrao? Ne znam, možda, njegove titule dokazuju, ali na tehničkom nivou, kada je Đoković beležio najbolje rezultate, imao sam osećaj kao da igram protiv nepobedivog", rekao je Nadal za Eurosport.

Španac protiv Đokovića ima negativan skor 24-26, dok protiv Federera ima 23 pobede i 15 poraza.

Nadal ima 16 grend slem titula, tri manje od rekordera Federera, dok je Đoković do sada osvojio 12 grend slem pehara.

Đoković je neprepoznatljiv od osvajanja Rolan Garosa 2016, ove godine je potpuno posrnuo i završio sezonu zbog povrede još posle Vimbldona, dok su se Federer i Nadal posle nekoliko godina sličnih muka vratili u vrh i osvojili po dva GS za vrh ATP liste.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar