Veliki poduhvat Predraga Danilovića...!

Hoće da vrati Marinu Maljković! Predsednik KSS otputovao u Istanbul na sastanak sa bivšom selektorkom.  

Košarka 07.12.2017 | 18:30
Veliki poduhvat Predraga Danilovića...!
KSS opet želi Marinu za selektora! Predsednik Košarkašakog saveza Srbije Predrag Danilović otputovao je u Istanbul na pregovore sa Marinom Maljković, prenosi "Sportski žurnal"

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović otputovao je u Istanbul, gde će pokušati da ubedi Marinu Maljković da ponovo preuzme funkciju selektorke reprezentacije

Maljkovićeva je posle osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama napustila državni tim, koji je posle njenog odlaska doživeo težak neuspeh na Evropskom prvenstvu ovog leta, na kojem je branio zlato.

Kako saznaje Žurnal, Danilović će pokušati da nagovori Marinu da ponovo sedne na selektorsku klupu, da predvodi reprezentaciju na Evropskom šampionatu 2019. godine i na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju.

Marina Maljković je kao razlog odlaska sa klupe Srbije navela "emotivnu i fizičku ispražnjenost".

Danilović je u Tursku otišao zajedno sa potrpedsednicom KSS zaduženom za žensku košarku Anom Joković, što je dodatna potvrda da će sa trenerom Galatasaraja upravo razgovarati o mogućnosti da se vrati na uspešnu poziciju.

Marina Maljković je sa ženskom selekcijom Srbije ostvarila najveći uspeh u istoriji. Na klupu je sela 2011. godine i potom su osvojile titulu šampiona na Evropskom prvenstvu 2015. godine, a onda i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016.

Početkom ove godine Maljkovićeva je saopštila da podnosi ostavku zbog "emotivnog i fizičkog pražnjenja", pa se posvetila samo radu u Galatasaraju.

Na njeno mesto doveden je Stevan Karadžić, ali već na prvom takmičenju, Evropskom prvenstvu u Češkoj, Srbija je ostvarila daleko lošiji plasman od onog koje je beležila predvođena Marinom Maljković.

Srpske košarkašice zaustavljene su u osmini finala, kada ih je pobedila Letonija rezultatom 75:70, nakon čega su zvanično zauzele 11. mesto.

Srbija je dobila organizaciju Evropskog prvenstva 2019. godine, a očigledna želja rukovodstva KSS je da nacionalni ženski tim na tom takmičenju vodi najuspešniji selektor u istoriji.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar